Politerno > Тернопільщина > Через амбіції “Самопомочі” Тернопільська облрада не проголосувала за звільнення Луценка і підтримку НАБУ (Відео)

Через амбіції “Самопомочі” Тернопільська облрада не проголосувала за звільнення Луценка і підтримку НАБУ (Відео)

  • 11 Грудня, 2017
  • 1528 Переглядів
  • 0

У п’ятницю відбулось третє засідання 7-і сесії Тернопільської обласної ради. На трибуну президії ще перед початком засідання закріпили великий плакат із написом “Підтримуємо НАБУ”. Тож питання щодо резонансних подій навколо Антикорупційного бюро і вимоги громадськості про відставку “застрільника” НАБУ генпрокурора Юрія Луценка були найактульнішими на цьому засіданні.

Про стурбованість громадських активістів ситуацією, що останніми днями склалася навколо Національного Антикорупційного Бюро України, на сесії розповів представник ГО “Автомайдан”, один із членів Ради громадського контролю при НАБУ Ігор Василів.

“Минулого тижня озвучили інформацію, що має відверто маніпулятивний характер і коли Генеральний прокурор Юрій Луценко говорив про це на всеукраїнських телеканалах, він вдавався до відвертої брехні. Ми – представники Ради громадського контролю при НАБУ розуміємо, що це все робиться для того, аби дискредитувати єдиний орган в Україні, який бореться із віп-корупцією”, – зазначив активіст.

За його словами, у підслідності НАБУ нині є близько 150 справ на вищих посадовців України.

“Відповідна апаратура для стеження була ввезена законно, – переконує Ігор Василів. – Окрім того, усі детективи НАБУ обрані за конкурсом, як вимагав закон. Натомість Юрій Луценко, який обійняв свою посаду після Майдану, не зробив нічого, що обіцяв, беручи на себе обов’язки”, – обурився Василів.

Автомайданівець озвучив вимагу громадского руху, аби Президент і Верховна рада втрутилися у ситуацію і припинили наступ на НАБУ. Обов’язковою вимогою, за його словами, є відставка генпрокурора.

Василів заявив, що його варто було обирати так само, як директора НАБУ, на відкритому конкурсі.

Тож перед голосуванням перший заступник голови облради та лідер обласної “Батьківщини” Василь Деревляний також запропонував проголосувати за звільнення Головного прокурора Юрія Луценка. Ще перед засіданням обласний лідер білосердечних запевнив, що його фракція підтримає ініціативу громадськості як по питанню Луценка, так і ініціативу “Самопомочі” щодо звернення до керівництва країни про припинення дискримінації діяльності НАБУ.

Та яким було здивування присутніх, коли ініціатор звернення, фракція “Самопомочі”, залишила залу через те, що у порядок денний було внесено питання щодо призначення на посаду директора Тернопільського обласного молодіжного методичного центру представника “Свободи” – Богдана Бутковського. У підсумку обидва звернення не були підтримані. Зазначимо, що проігнорували дані питання й обласні “радикали”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE