Politerno > Україна і світ > Прокурори кажуть, що Саакашвілі можуть ліквідувати спецслужби РФ

Прокурори кажуть, що Саакашвілі можуть ліквідувати спецслужби РФ

  • 11 Грудня, 2017
  • 1539 Переглядів
  • 0

Прокурор заявляє, що є ризик, що лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі можуть ліквідувати спецслужби РФ з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Про це на засіданні Печерського райсуду з обрання міри запобіжного заходу для Саакашвілі сказав прокурор.

“Є інформація від ГУ СБУ у Києві та області, що в зв’язку з проведенням заходів по документуванню злочинної діяльності Курченка, спецслужби РФ вживають заходів щодо виходу через своїх довірених осіб в Україні на Саакашвілі та Дангадзе з метою з’ясування деталей розмов між ним та Курченком. Одним з варіантів дестабілізації ситуації може мати місце ініціювання спецслужбами РФ спроби ліквідації Саакашвілі та Дангадзе”, – сказав прокурор.

Він просив суд обрати Саакашвілі міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета, у тому числі, щоб “забезпечити охорону життя і здоров’я підозрюваного”.

“До нього будуть застосовані заходи цілодобової охорони з метою унеможливлення виконання вищевказаного замислу”, – сказав прокурор.

Як повідомлялось, 11 грудня у Печерському райсуді розпочалося засідання щодо обрання запобіжного заходу затриманому лідерові “Руху нових сил” Міхеілу Саакашвілі.

Лідер фракції “Батьківщина” запропонувала взяти на поруки лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі, якому обирають міру запобіжного заходу у Печерському суді Києва.

Правоохоронці затримали лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі 8 грудня, ввечорі, на квартирі діючого поліцейського.

Як повідомлялось, 5 грудня співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою перший раз затримали екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

На вулиці Трьохсвятительській в Києві, де стояв заблокований автомобіль із затриманим Михайлом Саакашвілі, його прихильники почали зводитити барикади зі сміттєвих баків, гілок, дощок та інших підручних матеріалів.

Через якись час Міхеіла Саакашвілі його прибічники витягнули з машини правоохоронців.

Також стало відомо, що відкрито справу проти нардепів, які заважали затримувати Саакашвілі. Луценко у Раді назвав імена 8 нардепів, яких перевірять через втечу Саакашвілі

Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук. Також генпрокурор закликав Саакашвілі з’явитися до слідчого СБУ вранці 6 грудня на 09:00.

Також, Генеральна прокуратура передала до голови Національної поліції України постанову про оголошення в розшук Міхеіла Саакашвілі.

Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме – отримання грошей від Сергія Курченка.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

На оприлюднених плівках людина, яка нібито є соратником Саакашвілі розповідає людині, яка нібито є помічником олігарха-втікача Сергія Курченка, розповідає, що прибуття Саакашвілі в Україну і його перехід через кордон обійшовся у $300 тисяч.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

6 грудня, Печерський суд Києва заарештував соратника Михайла Саакашвілі Северіона Дангадзе на 60 діб без альтернативи внесення застави ‬(ст. 110, ч.2, що не передбачає альтернативи застави).

Відомо, що Михайло Саакашвілі оголосив голодування.

Читайте також: “Саакашвілі не знаю і знати не хочу. А ось з Порошенком ми знайомі і дуже навіть добре” – Курченко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE