Politerno > Україна і світ > СБУ затримала Михайла Саакашвілі

СБУ затримала Михайла Саакашвілі

  • 8 Грудня, 2017
  • 1574 Переглядів
  • 0

За словами Почтар, територію перекрили автобусом

Лідер Руху нових сил Михайло Саакашвілі затриманий співробітниками Служби безпеки України (СБУ).

Про це спочатку повідомили джерела в оточенні Саакашвілі. Затримання відбулося в лікарні, куди Михайло Саакашвілі прийшов на лікування. Арешт здійснювали співробітники СБУ.

Пізніше цю інформацію підтвердив соратник Саакашвілі Давид Сакварелідзе в Facebook.

Він написав, що Михайла Саакашвілі везуть в Управління СБУ, розташоване в Аскольдовому провулку міста Києва.

На сайті “Руху нових сил” також повідомляється про затримання лідера.

Речниця партії “Рух нових сил” Мар’яна Почтар підтвердила інформацію про затримання Саакашвілі та повідомила у коментарі УП, що правоохоронці атакують наметове містечко.

До Саакашвілі на Аскольдовий провулок приїхав адвокат, він намагається пройти, але його не пускають, повідомив він у коментарі УП.

За словами Почтар, територію перекрили автобусом.

Генпрокурор Юрій Луценко теж підтвердив на своїй сторінці у Facebook затримання Михайла Саакашвілі.

Як повідомлялось, 5 грудня співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою затримали екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

На вулиці Трьохсвятительській в Києві, де стояв заблокований автомобіль із затриманим Михайлом Саакашвілі, його прихильники почали зводитити барикади зі сміттєвих баків, гілок, дощок та інших підручних матеріалів.

Через якись час Міхеіла Саакашвілі його прибічники витягнули з машини правоохоронців.

Також стало відомо, що відкрито справу проти нардепів, які заважали затримувати Саакашвілі. Луценко у Раді назвав імена 8 нардепів, яких перевірять через втечу Саакашвілі

Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук. Також генпрокурор закликав Саакашвілі з’явитися до слідчого СБУ вранці 6 грудня на 09:00.

Також, Генеральна прокуратура передала до голови Національної поліції України постанову про оголошення в розшук Міхеіла Саакашвілі.

Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме – отримання грошей від Сергія Курченка.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

На оприлюднених плівках людина, яка нібито є соратником Саакашвілі розповідає людині, яка нібито є помічником олігарха-втікача Сергія Курченка, розповідає, що прибуття Саакашвілі в Україну і його перехід через кордон обійшовся у $300 тисяч.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE