Politerno > Україна і світ > Посли Канади, Британії і США засудили штурм Жовтневого – Саакашвілі каже, що до цього не закликав

Посли Канади, Британії і США засудили штурм Жовтневого – Саакашвілі каже, що до цього не закликав

  • 17 Грудня, 2017
  • 1409 Переглядів
  • 0

Посли Канади та Британії в Україні Роман Ващук та Джудіт Гоф засудили спробу прихильників Саакашвілі захопити Жовтневий палац.

Про це повідомляє ЄП.

“Спроби захоплення і нищення публічних будівель – це зловживання правом на мирний протест”, – написав посол у своєму Twitter.

Свого канадського колегу підтримала і посол Британії Джудіт Гоф, заявивши, що повністю з ним погоджується.

Пізніше, увечері 17 грудня, посольство США у Києві також засудило інцидент під Жовтневим палацом у Києві 17 грудня, коли учасники акції “Марш за імпічмент” намагалися прорватися всередину та влаштували сутички з правоохоронцями.

Повідомлення посольства розміщено у Twitter’і.

Намагання учасників акції потрапити всередину попри опір силовиків у дипустанові назвали “зловживанням правом на мирний протест”.

“Ми згодні з колегами з Канади та Великої Британії. Спроби захоплення і нищення публічних будівель – це зловживання правом на мирний протест”, – йдеться у повідомленні.

Лідер “Руху нових сил” стверджує, що не закликав людей захоплювати Жовтневий палац для створення штабу.

Про це він розповів у коментарі “Радіо Свобода”.

Саакашвілі заявив, що не планував і не закликав захоплювати Жовтневий палац. За словами політика, напередодні йому повідомили, що там є дві вільні кімнати, які можна взяти в оренду для створення штабу.

“Я сказав людям відійти на Майдан. Наш шлях – це мирний шлях. Я засуджую будь-яке розбиття вікон. Коли нас буде мільйон, то всі вікна й двері відкриються для нас самі”, – сказав він.

Як повідомлялось, лідер “Руху нових сил” Міхеіл Саакашвілі у неділю після участі у “Марші за імпічмент” та виступу на віче в центрі Києва заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано “координаційний штаб”.

Протестувальники, намагаючись потрапити у Жовтневий палац в Києві, виламали двері та розбили вікна. При цьому у палаці відбувається концерт, на який прийшли з дітьми.

Організатори акції закликали людей піти на Майдан і не облаштовувати в Жовтневому штаб. Проте 200-300 протестувальників залишились і кидали у правоохоронців пластикові пляшки з водою і петарди.

Читайте також: Що спільного між справою Саакашвілі і “мільярдом Януковича”. Як вербували людей Курченка і “підкопувались” до Міхо

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE