Politerno > Україна і світ > Усе пішло не за планом – Саакашвілі намагався влаштувати штаб у Жовтневому палаці (Відео – Фото)

Усе пішло не за планом – Саакашвілі намагався влаштувати штаб у Жовтневому палаці (Відео – Фото)

  • 17 Грудня, 2017
  • 1542 Переглядів
  • 0

У неділю, 17 грудня, екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі виступив під час Віче на Майдані Незалежност, куди прихильники політика прийшли після “Маршу за імпічмент”.

Зі сцени Саакашвілі повідомив про створення штабу його координаційної ради, який буде розташований у Жовтневому палаці.

“У Жовтневому палаці буде штаб нашої  координаційної ради. Щоб не ганяли по наметах по ночах. Після всього цього будемо ставити символічні пікети біля Верховної Ради. І будем діяти кожного дня», – заявив зі сцени політик.

Він повідомив, що у Жовтневому палаці вже перебуває.

Після віче на Майдані Незалежності частина прихильників Саакашвілі вирушила до Верховної Ради України.

Сам Саакашвілі із низкою прихильників вирушив до Жовтневого палацу.

У Жовтневому палаці тим часом “донбасівці” вступили в конфлікт з силовиками, які вже чекають МіхоМайдан у себе. Кілька людей з “Руху визволення” Семенченка заколоти в Жовтневому палаці, але потім вийшли звідти.

За словами Семенченко, вони повинні були “там стояти”, а в підсумку прийшли кілька силовиків.

“Бійці Семенченко подумали, що це прийшли за ними і закрилися в Жовтневому палаці. Сиділи всередині з 20 хвилин”, – розповів один з майданівців.

Учасники акції “Марш за імпічмент”, намагаючись потрапити у Жовтневий палац в Києві, спробували виламати двері та розбили вікна.

У палаці триває концерт, на який прийшли з дітьми.

Про це повідомляє кореспондент УП з місця події.

Організатори акції, у тому числі і лідер “Руху нових сил” Міхеіл Саакашвілі, намагаються заспокоїти натовп, просять зробити коридор, щоб люди залишили приміщення.

“Друзі, стоїмо, чи не провокуємо поліцію. Ми не збираємося нічого захоплювати незаконно. Хочемо зайти і взяти в оренду”, – віщає провідний в гучномовець.

Поліція застосовує проти протестувальників вогнегасники.

До Жовтневого підтягуються додаткові сили Нацгвардії.

Організатори закликали людей піти на Майдан і не облаштовувати в Жовтневому штаб. Проте 200-300 протестувальників залишились і кидають у правоохоронців пластикові плашки з водою и петарди.

Саакашвілі взяв мікрофон, закликав не піддаватися на провокації і не штурмувати палац. Активісти не слухаються. Їх закликали до цього кілька разів.

Нардеп Антон Геращенко стверджує, що в залі палацу йдуть дитячі ранки. За його словами, глава МВС Арсен Аваков доручили “забезпечити порядок”.

Згодом Саакашвілі повернувся на Майдан. Сказав, що не допустить кровопролиття.

“Я не знаю, хто там продовжує пробиватися. Це не Верховна Рада, навіщо це насильство! Хто хоче розбивати будівлі – вибачте, нам не по дорозі. Немає сенсу бити вікна і двері”, – заявив Саакашвілі.

Саакашвілі сказав, що їм влаштували провокацію.

“Нам сказали, що туди можна пройти і провести захід. А там йде концерт. Нас зустріли шашками і газом”.

У залі тим часом йде джазовий концерт.

Під Жовтневим палацом залишилася частина активістів. Джазовий концерт закінчився. Люди почали виходити. Кажуть журналістам, що бачили силовиків ще до концерту – значить, вони були готові до приходу МіхоМайдану.

“Ми ходимо на Глена Міллера вже п’ятий рік поспіль. Соромно перед американцями”, – говорить глядачка телеканалу ZIK, чий офіс розташований в Жовтневому палаці.

Працівниця Жовтневого палацу говорить, що глядачів будуть виводити через партер – запасний вихід. Його охороняє Нацгвардія.

Всі входи в палац перекриті. На кожному вході кордони поліції і нацгвардію.

Наприкінці першого відео штурм Жовтневого палацу:

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE