Politerno > Україна і світ > Саакашвілі відмовлено у відкритті справи проти Мін’юсту та прокуратури

Саакашвілі відмовлено у відкритті справи проти Мін’юсту та прокуратури

  • 27 Грудня, 2017
  • 1401 Переглядів
  • 0

Окружний адмінсуд Києва відмовив у відкритті провадження в адміністративній справі за позовом лідера “Руху нових сил” Міхеіла Саакашвілі до Міністерства юстиції та київської прокуратури щодо його екстрадиції.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що Саакашвілі просив визнати протиправними дії Мін’юсту щодо прийняття до розгляду “Клопотання про розшук, взяття під варту і видачі Саакашвілі Міхеїла Ніколозовича” Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії, а також просив визнати протиправною екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі на підставі відповідного клопотання.

Крім того повідомляється, що до окружного адмінсуду Києва надійшов позов від Саакашвілі до Державної міграційної служби України.

“Позивач просить суд визнати протиправною та не законною бездіяльність ДМС щодо розгляду скарги та повідомлення про відмову в оформленні  документів для вирішення питання про визнання Міхеіла Саакашвілі біженцем, або особою, яка потребує додаткового захисту, у строки визначені законодавством”, – йдеться у заяві.

Також Саакашвілі попросив суд зобов’язати Державну міграційну службу розглянути відповідні скаргу та повідомлення.

Наразі судом розглядається питання про відкриття провадження у справі.

Як відомо, 30 листопада Державна міграційна служба України продовжила термін законного перебування в Україні екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі ще на 3 місяці.

Як повідомлялось, 26 липня політики від Радикальної партії заявили про те, що екс-президента Грузії і колишнього голову Одеської ОДА позбавили громадянства України.

У державній міграційній службі України підтвердили позбавлення Саакашвілі громадянства, однак у Порошенка підтвердили це лише у четвер вранці.

Сам Саакашвілі напередодні полетів до США, звідки він заявив, що буде домагатися повернення в Україну.

10 вересня Михайло Саакашвілі за допомогою своїх прихильників прорвався на територію України.

Читайте також: Що спільного між справою Саакашвілі і “мільярдом Януковича”. Як вербували людей Курченка і “підкопувались” до Міхо

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE