Politerno > Україна і світ > Вінник пояснив, як тепер правильно називати “ДНР” і “ЛНР”

Вінник пояснив, як тепер правильно називати “ДНР” і “ЛНР”

  • 18 Січня, 2018
  • 1449 Переглядів
  • 0

Нардеп від фракції БПП, секретар комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник заявив, що за законом про реінтеграцію Донбасу, який сьогодні ухвалила Верховна Рада, вживання термінів “ДНР” та “ЛНР” є неправомірним.

Як інформує “Слово і Діло”, про це нардеп заявив сьогодні, 18 січня, журналістам у парламенті.

“Маємо припинити вживати терміни так звані «ДНР» та «ЛНР». Згідно із законом про інтеграцію Донбасу, це має називатися окупаційні адміністрації Російської Федерації“, – зазначив Вінник.

“У проекті закону, ми прирівняли статус окупованого Російською Федерацією Криму до статусу окупованих районів Донецької та Луганської областей. Органи влади, які сьогодні незаконно здійснюють повноваження на цих територіях, називаються окупаційними адміністраціями. Фактично, ми маємо припинити вживати терміни так звані «ДНР» та «ЛНР». Згідно із законом, це має називатися окупаційна адміністрація Російської Федерації в окупованій Донецькій області, окупаційна адміністрація Російської Федерації в окупованій Луганській області”, – заявив він.

Народний депутат також повідомив, що ухвалений закон, зокрема, забезпечує однозначне юридичне визначення факту збройної агресії Росії проти України: “Тепер факт збройної агресії не потребує обговорення чи доведення в суді. Цей факт встановлений законом України. Таким чином, ми суттєво спростили позицію українських дипломатів у дискусії, хто здійснив агресію проти України”.

Як повідомлялось, 18 січня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE