Politerno > Україна і світ > Посол ЄС заявив, що Антикорупційний суд в Україні має бути створений до виборів

Посол ЄС заявив, що Антикорупційний суд в Україні має бути створений до виборів

  • 6 Лютого, 2018
  • 1523 Переглядів
  • 0

Посол Європейського союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що Україна повинна створити Антикорупційний суд до президентських виборів.

Як передає “Ліга.нет“, про це він сказав 5 лютого на неформальній “вечірці єврооптимістів”,

“Щодо боротьби з корупцією Україна повинна визначити “червону лінію”. Корупція є в багатьох країнах, але скрізь є “червона лінія”, – підкреслив Мінгареллі.

“Україні потрібно вибудувати таку лінію – створити Антикорупційний суд до виборів і почати впровадження реформи приватизації та інші”, – додав посол ЄС.

Як відомо, наступні вибори президента України відбудуться навесні 2019 року.

Як повідомлялось, 18 січня Верховна Рада не змогла внести до порядку денного президентський законопроект 7440 про Вищий антикорупційний суд та 4 альтернативні законопроекти.

22 грудня 2017 року проект закону про Вищий антикорупційний суд від президента Петра Порошенка зареєстрували у Верховній Раді. Також у парламенті зареєстровані 4 альтернативні законопроекти від депутатів.

Нагадаємо, директор Всевітнього банку, відповідальна за український напрямок, надіслала до Верховної ради та адміністрації президента лист, у якому попередила про неприпустимість ухвалення закону про Антикорупційний суд (АКС) у редакції, запропонованій президентом.

А 18 січня Євросоюз офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент подав законопроект про Антикорупційний суд (АКС), який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії.

Зокрема прес-секретар Фонду Джеррі Райс заявив, що Міжнародний валютний фонд очікує коригування законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання та закону про пенсійну реформу.

Раніше ми повідомляли, що організація по боротьбі з корупцією Transparency International просить президента України Петра Порошенка відкликати законопроект про антикорупційний суд.

Після вивчення положень законопроекту №7440 експерти дійшли висновку, що окремі його положення не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії.

Також ми інформували про те, що директор ЦПК (Центр протидії корупції) Віталій Шабунін завявив, що ОБСЄ не брала участі в розробці президентського законопроекту про Антикорупційний суд”.

Експерт ОБСЄ щодо судової реформи Олександр Водянніков підтвердив, що Організація з безпеки і співпраці в Європі не брала участі в розробці законопроекту про Антикорупційний суд, який було зареєстровано у Верховній Раді 23 грудня.

Детальніше по темі – в статті “Що заховано в законопроекті Порошенка про Антикорупційний суд“.

Читайте також: Слід Сороса і розворот “авіаносця”. Що означає потік критики Заходу на адресу Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE