Politerno > Україна і світ > У МВФ нагадали про антикорупційний суд та розкритикували пенсійну реформу в Україні

У МВФ нагадали про антикорупційний суд та розкритикували пенсійну реформу в Україні

  • 18 Січня, 2018
  • 1633 Переглядів
  • 0

Міжнародний валютний фонд очікує коригування законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання та закону про пенсійну реформу.

Як передає “Інтерфакс-Україна“, про це повідомив прес-секретар Фонду Джеррі Райс під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер.

“Лист, якого ми направили владі, виражає занепокоєння щодо невідповідності деяких положень законопроекту (про Антикорупційний суд – ЕП) зобов’язанням України у рамках програми EFF  та рекомендаціям Венеціанської комісії. Ми сподіваємося, що влада візьме до уваги позицію МВФ і законопроект буде доопрацьовано між читаннями в парламенті”, – сказав він.

При цьому Райс зазначив, що створення Антикорупційного суду є однією з ключових вимог програми співпраці між Україною та МВФ.

Окрім цього, додав він, Фонд розраховує на внесення деяких змін до пенсійної реформи.

“Законодавство про пенсійну реформу містить низку важливих положень, які потрібні для модернізації пенсійної системи. Водночас є певні вади, які нівелюють передбачуване (законодавством – Ред.) стимулювання громадян, що пропрацювали триваліший термін і зробили більші внески в пенсійну систему”, – сказав Райс.

“Це робить пенсійну систему нестійкою, і ми вважаємо, що потрібна певна робота з усунення цих вад”, – пояснив він.

Як повідомлялось, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила урядовий проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій”.

Документ, зокрема, передбачає проведення осучаснення пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років.

Того ж дня у фракції “Батьківщина” заявили, що оскаржить пенсійну реформу у Конституційному суді.

Також ми повідомляли, що у Пенсійному фонді України – головній структурі, яка  відповідає за добробут громадян, що мають права на відповідні бюджетні виплати, не мають копії тексту проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій”. Про це свідчить відповідь на офіційний запит Українських Новин, отриманий з даного держоргану.

Директор Всевітнього банку, відповідальна за український напрямок, надіслала до Верховної ради та адміністрації президента лист, у якому попередила про неприпустимість ухвалення закону про Антикорупційний суд (АКС) у редакції, запропонованій президентом.

А сьогодні, 18 січня, Євросоюз офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент подав законопроект про Антикорупційний суд (АКС), який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії.

Раніше ми повідомляли, що організація по боротьбі з корупцією Transparency International просить президента України Петра Порошенка відкликати законопроект про антикорупційний суд.

Після вивчення положень законопроекту №7440 експерти дійшли висновку, що окремі його положення не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії.

Також ми інформували про те, що директор ЦПК (Центр протидії корупції) Віталій Шабунін завявив, що ОБСЄ не брала участі в розробці президентського законопроекту про Антикорупційний суд”.

Експерт ОБСЄ щодо судової реформи Олександр Водянніков підтвердив, що Організація з безпеки і співпраці в Європі не брала участі в розробці законопроекту про Антикорупційний суд, який було зареєстровано у Верховній Раді 23 грудня.

Детальніше по темі – в статті “Що заховано в законопроекті Порошенка про Антикорупційний суд“.

Читайте також: Слід Сороса і розворот “авіаносця”. Що означає потік критики Заходу на адресу Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE