Politerno > Україна і світ > Найгуманніший суд: Труханов не сплатив 30 млн застави, ВАКС зменшив її до 13 млн

Найгуманніший суд: Труханов не сплатив 30 млн застави, ВАКС зменшив її до 13 млн

  • 4 Травня, 2023
  • 387 Переглядів
  • 0

У справі “заводу Краян” Вищий антикорупційний суд арештував мера Одеси Геннадія Труханова, але зменшив йому розмір застави з майже 31 до 13 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“Справа Одеського “Краяну” – міського голову Одеси взято під варту”, – йдеться у повідомленні.

4 травня 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу одному з обвинувачених у справі Одеського “Краяну” – міському голові Одеси.

Зважаючи на те, що обвинувачений не вніс 30,866 млн грн застави, визначеної судом, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

ВАКС, заслухавши доводи сторін, частково задовольнив клопотання та застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13,420 млн грн застави.

На виконання рішення суду обвинуваченого взято під варту в залі суду.

У ВАКС додають: у разі внесення застави на обвинуваченого покладатимуться обов’язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися за межі території України без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з особами, визначеними в ухвалі суду; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, ексгендиректор Роскосмосу Дмитро Рогозін погрожує зупинити контрнаступ ЗСУ тактичною ядерною зброєю.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE