Politerno > Україна і світ > Верховна Рада прийняла пенсійну реформу

Верховна Рада прийняла пенсійну реформу

  • 3 Жовтня, 2017
  • 1622 Переглядів
  • 0

Верховна Рада прийняла пенсійну реформу.

“За” проголосували 288 народних депутатів. Дані щодо голосування ТУТ.

Перед прийняттям пенсійної реформи в сесійній залі виступив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який закликав парламентаріїв проголосувати за “історичне рішення”.

Як відомо, обидві фракції влади вимагали прийняти пенсійну реформу якомога швидше. Правда, до її проекту теж подано досить багато поправок – понад дві тисячі.

Варто відзначити, що пенсійна реформа є одним з непопулярних рішень урядового блоку. Її розкритикував МВФ і Світовий банк. Невдоволення викликала поправка, яка передбачає початок індексацій пенсій за новою формулою тільки з 2022 року. У початковому варіанті йшлося про 2019 році.

Користувачі соцмереж з гумором відреагували на заяву віце-прем’єр-міністра України, який сказав, що пенсії будуть збільшені аж на 79 гривень у порівнянні з раніше запланованим підвищенням.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook: “Сьогодні на нараді з народними депутатами України, з керівниками фракцій, на якій обговорювалася пенсійна реформа, було прийнято ще одне важливе рішення про те, що ми готові, і у нас є для цього ресурс, щоб з 1 жовтня мінімальний розмір пенсії зріс не до 1373 гривні, як планувалося раніше, а щоб мінімальний розмір пенсії зріс до 1452 гривні”.

Як повідомлялось, Верховна Рада проголосувала законопроект №6232 про зміни до господарського та цивільного процесуальних кодексів, а також кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів. Законопроект підтримали 234 депутати.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE