Politerno > Україна і світ > “Луценкові заважали танцювати з собакою”. У соцмережах оспівали сокиру генпрокурора

“Луценкові заважали танцювати з собакою”. У соцмережах оспівали сокиру генпрокурора

  • 27 Лютого, 2018
  • 1943 Переглядів
  • 0

Учасники пікету біля будинку генерального прокурора Луценка звинуватили главу ГПУ в тому, що він напав на них з сокирою.

За словами активістів “Руху Нових Сил”, близько 22-ї години Луценко вискочив з сокирою і розламав їх генератор, порубав дроти і зірвав з намету плакат “Свободу Северіону Дангадзе”.

Соцмережі відреагували на інцидент під особняком, в якому живе генпрокурор.

Навіщо пікетують будинок Луценко

Непрохані гості нагрянули до генпрокурора 24 лютого. Близько сотні активістів приїхали на автомобілях в село Стоянку, де проживає Юрій Луценко, і розбили під будинком наметове містечко. Активісти вимагають від генпрокурора “припинити репресії щодо патріотів України”. В тому числі, проти соратника Саакашвілі – Северіона Дангадзе. Він був затриманий за підозрою у фінансових махінаціях з соратниками екс-президента України Віктора Януковича.

Будинок Луценка охороняють силовики, які утримують учасників акції протесту на відстані.

25 лютого за будинком Луценко трапився конфлікт з силовиками, активісти заявили про побиття одного з них, українця з громадянством США. Він повідомив про намір подати скаргу в посольство.

У свою чергу, генеральний прокурор, за словами активістів, вибіг з будинку напідпитку, обклав їх нецензурною лайкою й порубав сокирою генератор.

“Хто їм заважав до Майдану рубати один одного?”

У соціальних мережах почали обговорювати інцидент. Так, блогер Макс Бужанський пише: “З приводу вчорашньої нічної битви Юрія Віталійовича Луценка з генератором. Юрія Віталійовича не люблю, але розумію. Порубав би він там всіх на друзки, зітхнув би і простив. Ту сторону теж не люблю, і теж розумію. Є генератор, треба включати. ​​Одного не зрозумію, хто їм заважав до Майдану рубати один одного хоч до смерті? Та вухом би ніхто не повів, аби перехожих не лякали. Як мало їм було потрібно для щастя”.

Політичний експерт Кирило Молчанов жартує: “Юрій Віталійович ще з дитинства хотів здобути слави Родіона Раскольнікова, але для цього спершу довелося стати генпрокурором!”.

Журналіст Дмитро Горулько: “Юрію Віталійовичу генератор пікетників заважав танцювати з собакою”.

Глава медіахолдингу “Вести” Ольга Семченко: “Думаю, яке плаття одягнути) Генеральному прокурору України Юрію Луценку присвячується) Дякую за легалізацію використання сокири, коли вночі заважають спати…”.

Журналістка Олена Яхно: “У мене нова PR-ідея для Генпрокурора. Значиться так. Треба відростити бороду, прикупити стильну картату сорочку, на плече – сокиру. Очочки можна не знімати. Сфоткатись в хорошій фотостудії. І слоган: закон, справедливість і СОКИРА” .

Ведучий Володимир Полуєв: “Так, ну в слові Генпрокурор “ген” означає генератор. А де сокира?”.

Активістка Єлізавета Богуцька постить карикатуру на Луценка і попередження генпрокурору: “Вчора вночі я писала про події біля будинку Луценка. Тепер мені зрозуміло, чому його охороняє гвардія. Це не його від нас. Це нас від нього. Коли у чувака, який виходить до людей в руці сокира, а в писку “п *** аси і дибіли”, то стає зрозуміло, що він готовий не тільки порвати плакат незаконно утримуваного хлопця, але і бабусю вбити. Георгій Ключник, талант і молодець, вже маркував генпрокурора, як “Раскольнікова”.

Юрій Віталіч. А ми попереджали. Легко не буде. Сейшели, які може дозволити собі будь-який громадянин середнього класу, ще відригнуться. Лариса Сарган, передайте босові цей шедевр. Це вже навіть не Франкфурт.

Це Достоевскій. Для іншого персонажа, кума цьому, написаний інший роман-епопея “Ідіот”.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE