Politerno > Україна і світ > Порошенко повторює помилку Путіна – Небоженко

Порошенко повторює помилку Путіна – Небоженко

  • 1 Березня, 2018
  • 1439 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко, розпочавши свою виборчу кампанію, зробив велику стратегічну помилку. Але шанси потрапити у другий тур президентських виборів у нього є. Таку думку висловив директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

«Порошенко робить так само, як і Путін, розповідаючи, які реформи чекають громадян. Виникає питання: а що Путін робив 16 років? Це саме робить і Порошенко – обіцяє, а не звітує. Це велика технологічна помилка – обіцяти щось людям у майбутньому, нічого не зробившиу  сьогоденні», – підкреслив політолог у коментарі сайту 24 каналу.

Водночас, переконаний він, Порошенко на вибори піде обов’язково і за будь-яку ціну буде намагатися зберегти владу.

За словами Небоженка, існує кілька сценаріїв розвитку подій. Зокрема, відповідно до закону про реінтеграцію окупованих територій, місцеві військові адміністрації мають розширені повноваження. Тому, наприклад, територіальні виборчі комісії п’яти областей України, починаючи від Одеси і закінчуючи Харковом, можуть потрапити в зону інтересів нової військової адміністрації. І вони напишуть потрібні результати. Тому 10% голосів фальсифікацій у Порошенка є. Якщо їх додати до його нинішнього рейтингу 8-9%, то нинішній президент виходить у другий тур.

«Є кілька варіантів для перемоги Порошенка: фальсифікація, дострокові вибори, поки є ресурси, або мужня антикорупційна посадка найближчих друзів. Якщо Порошенко проведе антикорупційні арешти високопосадовців, він буде користуватися колосальною народною любов’ю. Його рейтинг злетить повз Тимошенко, Гриценка та інших», – зазначає Небоженко.

Він переконаний: кожен, хто займе місце Порошенка, почне не з реформ, а з переслідування нинішнього президента. Робити реформи важко, а ось ганятися за Порошенком і розкуркулити його – значно простіше.

Як повідомлялось, під час прес-конференції Петро Порошенко заявив, що ще не вирішив, чи балотуватиметься на другий президентський термін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE