Politerno > Україна і світ > Британія готова офіційно звинуватити РФ у вбивстві Скрипаля і ввести санкції – ЗМІ

Британія готова офіційно звинуватити РФ у вбивстві Скрипаля і ввести санкції – ЗМІ

  • 12 Березня, 2018
  • 1465 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей близька до того, щоб офіційно звинуватити Росію у спробі вбивства колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Як передає ЄП, про це повідомляє The Times з посиланням на урядові джерела.

Таке звинувачення може бути зроблено вже 12 березня після зустрічі урядової Ради національної безпеки, на якій міністрам представлять найновіші розвіддані щодо інциденту в Солсбері.

Високопоставлені урядові джерела припускають, що поліція та служба безпеки мають достатньо доказів щодо причетності Москви до спроби отруєння екс-шпигуна та його дочки.

Очікується, що міністри отримають оновлені дані сьогодні вранці, після чого Мей, швидше за все, зробить свою публічну заяву щодо причетності Росії.

Джерело, близьке до розслідування, стверджує: ймовірно, протягом наступних 48 годин будуть названі ті, хто причетний до отруєння.

Очікується, що Лондон може ввести наступні заходи: негайне висилання високопоставлених російських дипломатів і шпигунів, скасування британських віз олігархам, пов’язаним з Кремлем, можливі фінансові обмеження для осіб, пов’язаних з Кремлем, а також відкликання офіційного представництва з чемпіонату світу з футболу в Росії.

Також очікується, що буде зроблена спільна заява із засудженням з боку союзників, у тому числі Франції та Німеччини.

Як повідомлялось, у Великій Британії в місті Солсбері отруїли російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля. У торговельному центрі жінці і чоловікові стало зле. Їх госпіталізували із серйозним отруєнням невідомою речовиною.

Отруєним чоловіком виявився 66-річний російський розвідник Сергій Скрипаль. Разом з ним була неназвана 30-річна жінка. Пізніше з’ясувалось, що жінка – донька Скрипаля.

Екс-шпигун РФ, офіцер ГРУ Сергій Скрипаль та його донька перебувають у критичному стані через  ймовірне отруєння невідомою речовиною у Великій Британії, де він проживав в останні роки.

У Кремлі заявили, що не мають інформації щодо того, чим займався Скрипаль та з чим може бути пов’язана трагічна ситуація.

До розслідування події залучили науковців, які визначили тип отруйної речовини, написала The Guardian з посиланням на джерела, близькі до розслідування. Як з’ясувалось, Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною.

Британська розвідка МІ5 вважає отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки спробою вбивства, яке напряму пов’язано з Росією.

Також ми повідомляли, що офіцер поліції, який, як і колишній шпигун РФ Сергій Скрипаль, був госпіталізований після отруєння нервово-паралітичним речовиною, заговорив.

У повідомленні йшлось і про те, що депутати британського парламенту звернулись із вимогою до Амбер Радд провести ретельне розслідування 14 несподіваних або підозрілих смертей, що сталися на території Британії за останні роки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE