Politerno > Україна і світ > Західна преса про те, чим отруїли і хто стоїть за спробою вбивства Скрипаля

Західна преса про те, чим отруїли і хто стоїть за спробою вбивства Скрипаля

  • 7 Березня, 2018
  • 1495 Переглядів
  • 0

Колишнього російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною.

До розслідування події залучили науковців, які визначили тип отруйної речовини, пише The Guardian з посиланням на джерела, близькі до розслідування.

При цьому співрозмовники не уточнили, яка саме речовина використовувалася при отруєнні. Найвідоміші з них – зарин і ві-газ (фосфорорганічна бойова отруйна речовина).

Слідчі з’ясовують, яким чином і в якій кількості речовина потрапила на територію Великобританії. Як пише Reuters з посиланням над два джерела, британська поліція підозрює, що за отруєнням Скрипаля стоїть Росія.

Джерела агентства в американських і європейських правоохоронних органах кажуть, що така версія є основною. Можливим мотивом називається помста.

Помічник комісара лондонської поліції Марк Роулі заявив, що правоохоронці розцінюють отруєння Скрипаля та його дочки, як замах на вбивство.

Він підтвердив, що на екс-шпигуна напали з нервово-паралітичною речовиною. Однак, з якою саме, не уточнюється.

Як повідомляє видання The Times з посиланням на власні джерела, британська розвідка МІ5 вважає отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки спробою вбивства, яке напряму пов’язано з Росією.

Поліція і МІ5 вважають, що початкові факти розслідування дозволяють говорити про спонсоровану державою спробу вбивства.

Водночас не виключаються й інші версії – спроба суперників скомпрометувати Росію і режим Путіна та приватна суперечка.

Як повідомлялось, 4 березня стало відомо про те, що в місті Солсбері (Англія) отруїли російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля та молоду жінку.

Вони залишаються в лікарні в критичному стані. Скрипаль був співробітником ГРУ, де пропрацював до 1999 року. У 1995 році він був завербований спецслужбами Великобританії. У 2006 році російський суд засудив його до 13 років позбавлення волі. У 2010 році Скрипаля помилували і передали США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE