Politerno > Україна і світ > Західні і центральні міста України проголосували б за “Батьківщину”, а східні – за Опоблок (Інфографіка)

Західні і центральні міста України проголосували б за “Батьківщину”, а східні – за Опоблок (Інфографіка)

  • 23 Березня, 2018
  • 4339 Переглядів
  • 0

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, то найбільше голосів у ключових містах набрали б ВО “Батьківщина”, БПП “Солідарність”, партії “Опозиційний блок”, “За життя” та “Громадянська позиція”.

Про це свідчать дані IV всеукраїнського муніципального опитування,проведеного в обласних центрах Соціологічною групою “Рейтинг” від імені Міжнародного республіканського інституту.

“Батьківщину” підтримують міські жителі Житомира, Луцька, Полтави, Рівного, Сум, Тернополя, Ужгорода, Херсона, Черкас, Чернівців та Чернігова.

За БПП “Солідарність” більше готові віддати голоси мешканці Вінниці, Києва та Кропивницького.

ВО “Самопоміч” традиційно підтримують жителі Львова, ВО “Свобода” – Івано-Франківська і Хмельницького, “УКРОПА” – Луцька.

Загалом міське населення обласних центрів заходу України підтримує “Батьківщину”, БПП “Солідарність” та ВО “Свобода”.

Жителі міст у центрі країни готові віддати голоси за “Батьківщину”, БПП “Солідарність”, “Громадянську позицію” та “Радикальну партію”.

Жителі обласних центрів півдня-сходу підтримують “Опоблок”, “За життя” і “Батьківщину”.

При цьому найбільше мешканців не братиме участі у голосуванні у Сєверодонецку (30%),  у Запоріжжі (27%), Миколаєві (26%), у Сумах (23%) та у Житомирі (22%).

Опитування було проведено у 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також в містах Маріуполь та Сєверодонецьк на Донбасі.

Дослідження базується на вибірці з більш ніж 19 тисяч респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%.

Досяжність респондентів у середньому склала 64,8%.

Як свідчать результати опитування, проведеного КМІС, якби парламентські вибори відбулися в кінці лютого 2018 року, до Верховної Ради пройшли б представники восьми політичних сил.

Більшу підтримку, ніж інші партії, отримала б ВО «Батьківщина» (22,5% серед тих, хто збирається голосувати і визначився). Далі за рівнем підтримки йдуть Радикальна партія Олега Ляшка (13,7%), «Опозиційний блок» (12,4%), партія «За життя» (10,3%), «Громадянська позиція» (9,4%), «Блок Петра Порошенка» (6,6%), «Самопоміч» (6%) і ВО «Свобода» (5,8%).

За результатами опитування респондентів, якби вибори Президента України відбувалися в кінці лютого 2018 року, то в першому турі більше голосів, ніж інші кандидати (серед кандидатів у списку, переданих респонденту), отримала б Ю. Тимошенко (24,6% серед тих, хто збирається голосувати і визначився). Далі йдуть – О. Ляшко (15,5%), А. Гриценко (12,5%), П. Порошенко (9,8%), Ю. Бойко (9,7%) і В. Рабінович (9,5%).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE