Politerno > Україна і світ > СБУ розслідує “державну зраду” щодо Портнова

СБУ розслідує “державну зраду” щодо Портнова

  • 26 Березня, 2018
  • 1469 Переглядів
  • 0

СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею “державна зрада” відносно першого заступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.

Про це у Facebook повідомив народний депутат Андрій Левус.

“СБУ розпочала провадження щодо Портнова за статтею “державна зрада”. Слідчий відділ Головного управління СБУ в АР Крим уже веде досудове розслідування у справі про “державну зраду”, а відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань”, – написав Левус.

За словами нардепа, Портнова важливо притягнути до кримінальної відповідальності не лише тому, що він у минулому сприяв окупації української території, а й тому, що “він і зараз несе загрозу українській незалежності”.

“Не так давно з’явився в ефірі телеканалу ZIK, розхитуючи внутрішню ситуацію своїми заявами. Ми стежитимемо, щоб відповідні держоргани виявляли та знешкоджували реваншистів та ворогів”, – написав Левус.

Як відомо, прокуратура Криму перевіряла причетність Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова.

У 2015 році Генпрокуратура оголосила підозру екс-першому заступнику Адміністрації Януковича Андрію Портнову в тому, що він “незаконно заволодів” своєю викладацькою зарплатою.

Портнова тоді було оголошено в розшук.

У жовтні 2015 року стало відомо, що Суд Європейського союзу, розташований у Люксембурзі, зняв санкції Портнова.

Пізніше Печерський райсуд Києва зобов’язав слідство припинити розшук Портнова.

Як повідомлялось, ведуча телеканалу ZIK Наталія Влащенко заявляє, що перед інтерв’ю з колишнім заступником голови Адміністрації президента Андрієм Портновим їй погрожував депутат від “Народного фронту”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE