Politerno > Україна і світ > “Про мене піклуються. Але я не відступлю”, – з’явився текст листа Сенцова до правозахисників

“Про мене піклуються. Але я не відступлю”, – з’явився текст листа Сенцова до правозахисників

  • 9 Червня, 2018
  • 1414 Переглядів
  • 0

Український політв’язень Олег Сенцов, який голодує у російській в’язниці 27-й день, написав листа правозахисникам Миколі та Тетяні Щурам.

Його текст публікує “Громадське“.

“Про мене тут добре піклуються. Лікар обстежує постійно, аналізи, обстеження, крапельниці. Як для четвертого тижня польоту, пілот відчуває себе нормально! Далі подивимося, але всі розуміють, що я не відступлю, тому готують варіанти подальшого збереження мого здоров’я”, – пише, зокрема, Сенцов.

“Мене навіть днями перевели з камери в місцеву санчастину табору, надавши окрему палату. Так що я тепер хворий ув’язнений, а не просто ув’язнений”, – додав він.

“Більше в принципі ніяких особливих новин немає. Так що пишіть, якщо що цікаве, але ви ж знаєте наші потреби: по суті і на кожен день. Величезні вітання всім нашим і просто хорошим людям”, – закінчив лист Олег Сенцов.

Олег Сенцов, затриманий в Криму у 2014 році та засуджений до 20 років за “підготовку теракту”, голодує з 14 травня.

Він висунув умову звільнити усіх українських політв’язнів, які перебувають на території РФ.

28 травня у Федеральній службі РФ з виконання покарань заявили, що Олег Сенцов нібито погодився на підтримувальну терапію.

2 червня двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що йому щодня колють літр глюкози.

4 червня Олег Сенцов погодився на зустріч з архієпископом сімферопольським і кримським Кліментом, бо захотів сповідатися.

9 червня прес-служба УФСВП Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу повідомила, що консиліум лікарів міської лікарні Лабитнангі провів обстеження Сенцова.

Як повідомлялось, незаконно засуджений в Росії за звинуваченням у тероризмі Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Речниця зовнішньополітичної служби ЄС Майя Косьянчич заявила, що Європейський Союз очікує дотримання міжнародних прав людини в окупованому Криму та негайного звільнення усіх незаконно затриманих українських громадян в Росії та на півострові.

Як повідомлялось, доповідач Парламентської Асамблеї Ради Європи з гуманітарних наслідків війни на території України Егідіюс Варейкіс публічно звернувся до керівництва Російської Федерації з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова, засудженого російським судом за сфабрикованими звинуваченнями.

Глобальну кампанію за звільнення заручників Кремля провели у різних містах світу 1 і 2 червня.

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі в РФ за політичними мотивами ув’язнено 64 українців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE