Politerno > Україна і світ > Підсумки всесвітньої акції #SaveOlegSentsov: сотні людей, десятки міст, свист і червоні картки (Фото – Відео)

Підсумки всесвітньої акції #SaveOlegSentsov: сотні людей, десятки міст, свист і червоні картки (Фото – Відео)

  • 5 Червня, 2018
  • 1333 Переглядів
  • 0

Всесвітню акцію на підтримку Олега Сенцова та інших кремлівських бранців закінчено. Хоч організатори обіцяють, що все тільки починається

Акція тривала з 1 по 3 червня. Її учасниками стали сотні людей, які спочатку організували, а потім були присутніми на заході у своєму місті. Таких міст було аж 78 (хоча на сторінці акції у Facebook уточнюють, що продовжують отримувати інформацію про проведення місцевих акцій у містах, яких раніше в списку не згадували).

Дякую, що знайшли час і можливість підтримати. Дякую, що не пройшли мимо. А ще спасибі, що у вас немає того скептицизму, який убиває всі хороші починання. Цей скептицизм називається “від мене все одно нічого не залежить“. Насправді залежить! Залежить дуже багато. Адже, якщо ми всі разом будемо кричати про несправедливість якомога голосніше, нас обов’язково почують. Так завжди стається“, – звернулась до учасників акції сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.

За словами однієї з організаторів Олександри Матвійчук, у підготовці акції взяло участь понад 600 людей.

Учасники акції у різних містах світу збирали підписи, писали звернення, а також проводили перфоманси (деякі з них, як, наприклад, “червона картка Путіну”, було приурочено до швидкого початку чемпіонату світу з футболу в РФ), метою яких було привернення уваги до Олега Сенцова та інших українців, які на сьогодні “все ще там” (с), тобто перебувають у російському полоні.

Як це було

Брюссель (Бельгія)


Сідней (Австралія)


Женева (Швейцарія)

У Женеві учасники акції віднесли звернення з вимогою звільнити Олега Сенцова і всіх українських політв’язнів до постійного представництва РФ при ООН та міжнародних організаціях.

Саме звернення підписало понад 100 осіб, у тому числі мер Женеви, депутати, а також представники академічних і творчих кіл.

Лейпциг (Німеччина)

Як пишуть організатори на сторінці акції у Facebook, в Лейпцігу на акцію виходили двічі. У перший день падав сильний дощ.

Ліон (Франція)

Відео про те, як відбулася акція в цьому місті.

Лісабон (Португалія)

Мілан (Італія)

У Мілані учасники акції на підтримку Сенцова роздали 400 листівок.

Мюнхен (Німеччина)


Прага (Чехія)

Гельсінкі (Фінляндія)

Акції у Росії

Такі теж були. У кількох російських містах відбулися пікети.

Чоловіка на фото Іскандера Ясавеева поліція не затримувала (хоча паспортні дані записали). А ось у Санкт-Петербурзі учасників аналогічної акції затримали.

 

А на цьому відео кілька російських акторів у межах акції прочитали оповідання Олега Сенцова:

Акції в Україні 

Київ, Івано-Франківськ, Суми, Полтава, Ужгород, Одеса, Тернопіль, Вінниця і багато інших міст. Новые ЗАЗ SensЧудо-штора на дверьСкидка 50%Новые Renault Duster

Акція в Києві


Акція в Ужгороді


Акція в Дніпрі

Акція в Одесі

 

Акція у Тернополі

Особливо варто наголосити на історії з Черкас, де на акцію вийшли одразу три покоління:

Що далі? 

Подальші плани організатори акції обіцяють оприлюднити найближчим часом.

Я сподіваюся, що шум довкола політв’язнів не стихне, поки вони не вийдуть на волю. Разом та до кінця!” – заявила у своєму зверненні Наталія Каплан.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE