Politerno > Тернопільщина > Проти керівника водоканалу на Тернопільщині порушили справу через тендери самому собі

Проти керівника водоканалу на Тернопільщині порушили справу через тендери самому собі

  • 13 Травня, 2019
  • 1384 Переглядів
  • Comments Off

Управління захисту економіки Нацполіції у Тернопільській області направило до суду адмінпротокол щодо керівника КП «Зборівський водоканал» Михайла Баса. Чиновника підозрюють у порушенні вимог щодо врегулювання конфлікту інтересів.

Про це йдеться у відповіді УЗЕ в Тернопільській області юристам “Тисни” (Bihus.Info).

 

Нагадаємо, в січні 2019 року журналісти сайту «Наші гроші. Львів» писали, що КП «Зборівський водоканал» 17 січня 2019 року уклало договір з місцевим приватним підприємцем Михайлом Басом на закупівлю пального різних марок на загальну суму 199 тис грн. При цьому в січні 2017 року Водоканал також закупив у цього ж підприємця пального на майже аналогічну суму – 187 тис грн.

Будучи постачальником палива на комунальне підприємство, Михайло Бас водночас є керівником КП «Зборівського водоканалу».

З цією інформацією юристи Bihus.info звернулись до Управління захисту економіки в Тернопільській області, внаслідок чого на керівника КП «Зборівський водоконал» Михайла Баса складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 1727 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передано цей адмінпротокол на розгляд до Зборівського районного суду Тернопільської області.

Наразі керівнику комунального підприємства загрожує штраф від двохсот до  чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 3400 до 6800 грн.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE