Politerno > Україна і світ > Луценко покликав журналістку “Схем” на таємну зустріч

Луценко покликав журналістку “Схем” на таємну зустріч

  • 5 Вересня, 2018
  • 1338 Переглядів
  • 0

Генпрокурор Юрій Луценко покликав журналістку програми “Схеми” на “Радіо Свобода” Наталію Седлецьку на “закриту” зустріч.

Про це сама журналістка повідомила у Facebook.

“Вчора близько опівночі мені зателефонувала прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган. Повідомила, що Генпрокурор запрошує мене сьогодні на закриту зустріч. Без камери. На 15-30”, – пише Седлецька.

За її словами, озвучена мета зустрічі – пояснити, навіщо ГПУ вдалось до зняття інформації з її телефону.

Як розповіла журналістка, Сарган запевняла, що Генпрокуратуру нібито не цікавить SMS-переписка, а лише пересування та місцеперебування телефону.

“Не вибачитись. Не визнати, що це надмірність, яку скасують. Що це самоуправство слідчого, якого покарають. А пояснити, що інакше як вивчити мої маршрути за 17 місяців, вони зібрати докази про один день не могли”, – обурюється Седлецька.

За її словами, йти на зустріч до ГПУ вона не збирається.

“Ми проти кулуарщини. Тому Радіо Свобода запрошує Юрія Луценка в цей же час о 15-30 замість кулуарної зустрічі за зачиненими дверима дати відкритий коментар у прямому ефірі нашого ЗМІ”, – заявила журналістка.

“У справі, яка викликала такий резонанс, Генпрокурор має знайти в собі сміливість публічно пояснити такий крок свого підлеглого і бути готовим відкрито відповісти на всі запитання”, – додала Седлецька.

Як відомо, 4 вересня “Радіо Свобода” висловило обурення ухвалою суду, який дав Генеральній прокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань “Схеми” Наталії Седлецької.

Група депутатів звернулася до генпрокурора з проханням про невідкладний прийом через це рішення суду.

Як повідомила Наталія Касяненко в сюжеті для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”, генпрокурор Юрій Луценко 9-й місяців не підписує наказ про догану, яку його заступник Юрій Столярчук отримав від Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів за незаконне виведення зі справи Віктора Пшонки підозрюваної у земельному рейдерстві.
Натомість продовжував щомісяця преміювати Столярчука.

Після розголосу цієї івсторії, суд скасував рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про догану заступнику генпрокурора Юрію Столярчуку.

Читайте також: “У мене більш ніж достатньо документів, які є підставою для звільнення генпрокурора”, – Сергій Горбатюк

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE