Politerno > Україна і світ > Геращенко пригадала “Батьківщині” Портнова, а у Тимошенко згадали Порошенка в уряді Азарова

Геращенко пригадала “Батьківщині” Портнова, а у Тимошенко згадали Порошенка в уряді Азарова

  • 6 Вересня, 2018
  • 2410 Переглядів
  • 0

Сьогодні у Верховній Раді сталася словесна перепалка між представниками фракцій БПП і “Батьківщини”.

Обрана до парламенту від БПП, нині перший віце-спікер Ірина Геращенко з трибуни Ради заявила, що український телеканал NewsOne, відданий в управління колишньому члену “Батьківщини” Андрію Портнову, працює на інтереси Росії.

На цю репліку обурено відреагував заступник голови фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв.

“Пані Ірино, я не знаю, навіщо ви це згадали, тільки я вам нагадаю: коли Порошенко працював міністром економіки в уряді Януковича, Портнов садив Тимошенко до в’язниці, і я щось не чув нічого іншого”, – заявив він.

“Тому коли ви це згадуєте, згадайте, де ваш лідер був, коли вся країна воювала з Януковичем. Він сидів у кабінеті Азарова! … У мене прохання: коли ви всує згадуєте, згадуйте свого патрона”, – сказав нардеп.

Геращенко нервово прокричала вигукнула: “Якщо ви президента Порошенка називаєте моїм патроном, то хто ваш патрон? Путін?”.

Трохи пізніше на трибуну вийшла уся фракція БПП із її головою Арутром Герасимовим попереду.

Герасимов звернувся до голови “Батьківщини” Юлії Тимошенко з вимогою “негайно вибачитися” перед Геращенко “за особисті брудні і наклепницькі заяви, які дозволив собі Сергій Соболєв”. Він назвав їх також “принизливими і брехливими звинуваченнями на адресу Геращенко і Порошенка”.

Голова фракції БПП заявив, що Ірина Геращенко була “чи не найбільшим активним і послідовним борцем в час, коли пан Портнов робив усе, щоб кинути Юлію Тимошенко за ґрати”, а пізніше, нібито, “невтомно і послідовно” боролася за її звільнення.

Після цього на трибуну знову вийшов Сергій Соболєв і, вказавши на те, що до складу фракції БПП входять багато людей, які “активно працювали з режимом Януковича”, сказав, що вони не мають морального права робити такі заяви, згадуючи 2008 рік, у той час як Петро Порошенко працював в уряді Азарова напередодні подій Революції Гідності.

Як повідомлялося, колишній заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що отримав в управління телеканал NewsOne.

У 2008 році Портнов був обраний заступником глави фракції “Блок Юлії Тимошенко” у Верховній Раді, після чого ближче до президентських виборів 2010 року наблизився до опонента Юлії Тимошенко – Віктор Януковича.

Нинішній президент Петро Порошенко протягом 8 місяців у 2012 році був міністром економіки в уряді Миколи Азарова і активно розвивав свій бізнес при владі Партії регіонів. Призначив Порошенка в уряд тодішній президент Віктор Янукович.

Читайте також: Чумак каже, що Медведчук не тільки кум Путіна, але ще й друг Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE