Politerno > Україна і світ > В ОРДЛО виявлені новітні російські системи РЕБ

В ОРДЛО виявлені новітні російські системи РЕБ

  • 11 Вересня, 2018
  • 1210 Переглядів
  • 0

На тимчасовоокупованих територіях України виявлено новітню систему радіоелектронної боротьби, що надійшла на озброєння Збройних сил Росії в цьому році, а також кілька інших сучасних систем.

Про це йдеться в дослідженні DFRLab, опублікованому на сайті bellingcat.

Нещодавно моніторингова група ОБСЄ опублікувала важливе спостереження, пов’язане з російськими системами радіоелектронної боротьби на Донбасі: кадри чотирьох сучасних російських комплексів РЕБ, в тому числі новітнього РБ109-А “Былина”, який був вперше застосований в ході навчань “Запад-2017” і надійшов на озброєння Збройних сил (ЗС) Росії тільки в цьому році.

Хоча СММ ОБСЄ в Україні опублікувала результати спостережень тільки 11 серпня, їх безпілотник малої дальності спостерігав чотири російських системи РЕБ ще 28 липня. Невідомо, чому ОБСЄ не публікувала результати спостережень протягом двох тижнів.

“28 липня в непідконтрольних уряду районах міні-БПЛА СММ виявив 4 різні системи радіоелектронної боротьби (“Леер-3” РБ-341В, 1Л269 “Красуха-2”, РБ-109A “Былина” і 1 комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА “Репеллент- 1″) біля н. п. Чорнухине (64 км на північний захід від Луганська)”, – сказано в повідомленні.

З чотирьох російських систем РЕБ, які помітив безпілотник ОБСЄ 28 липня, тільки одна ( “Леер-3”) раніше спостерігалася в Україні, а інші три ( “Красуха-2”, “Былина” і “Репеллент-1”) раніше на сході Україна офіційно не спостерігалися.

Система “Репеллент-1” була розроблена в 2016 році. Ця система здатна виводити з ладу безпілотники на відстані 30-35 кілометрів. В основному вона призначена для відбиття масових атак безпілотників.

Читайте також: Євросоюз заявляє, що анонсовані “вибори” в ОРДЛО суперечать Мінським угодам

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE