Politerno > Україна і світ > Балух голодує 177 днів, Сенцов 121 і йому важко вставати з ліжка – МЗС просить посилити тиск на РФ

Балух голодує 177 днів, Сенцов 121 і йому важко вставати з ліжка – МЗС просить посилити тиск на РФ

  • 11 Вересня, 2018
  • 1376 Переглядів
  • 0

Міністерство закордонних справ України закликає світ посили тиск на Росію для звільнення українських політв’язнів, які вдалися до голодування і ризикують життям.

Відповідну заяву речниця МЗС Мар’яна Беца оприлюднила у Twitter.

“177 днів голодує Володимир Балух. 121 – Олег Сенцов. Закликаємо партнерів посилити тиск на РФ задля їхнього звільнення”, – заявила вона.

Як повідомив адвокат Олега Дмитро Дінзе агентству Associated Press, у зв’язку зі 120-денним голодуванням здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова зазнало незворотних змін, наразі режисеру важко вставати з ліжка.

За словами адвоката, Сенцов стає все слабкішим, його стан постійно погіршується, що призводить до “необоротних змін, що впливають на серцево-судинну систему, нирки та печінку”.

“Його стан погіршується, попри підтримуючу терапію (поживну суміш, яку Сенцов отримує в колонії – ред.)”, – сказав Дінзе.

Як відомо, Росія утримує десятки українців за гратами і не реагує ані на їхні голодування, ані на заклики української влади чи світової громадськості звільнити їх.

Учора стало відомо, що так званий “Верховний Суд” Криму не скасував попереднє рішення, яким українському політв’язню Володимиру Балуху відмовили в умовно-достроковому звільненні.

31 серпня, Представництво Євросоюзу в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликало Росію негайно звільнити українського політв’язня Олега Сенцова.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE