Politerno > Україна і світ > Порошенко каже, що більшість членів Радбезу ООН за миротворчу місію на Донбасі

Порошенко каже, що більшість членів Радбезу ООН за миротворчу місію на Донбасі

  • 29 Вересня, 2018
  • 1380 Переглядів
  • 0

Під час виступу в Національній академії правових наук у Харкові, президент Петро Порошенко заявив, що більшість членів Ради безпеки ООН підтримують українську ініціативу про розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це повідомляє УП.

“З нами зараз США, з нами зараз Великобританія, Франція (3 з 5 постійних членів Ради безпеки ООН), ведеться інтенсивний діалог з Китаєм, який точно не буде проти. Більшість членів Ради безпеки ООН також “за”, про це свідчать переговори, які я провів вчора і позавчора. Лише одна країна проти – Російська Федерація”, – зазначив він.

“Наголошую, що сьогодні Україна, США, Німеччина та Франція мають настільки спільне бачення такої миротворчої місії, що готові практично зараз вносити спільну резолюцію на розгляд Ради безпеки ООН”, – підкреслив Порошенко.

За його словами, якщо Росія скористається правом вето щодо цієї ініціативи, це буде викликом не лише Україні, а всій світовій спільноті.

“Ну як можна пояснити світу, чому ти проти, щоб Україна на своїй території, борючись за мир, запровадила миротворців, щоб не вбивали українців? Тут, як лакмусовим папірцем, чітко демонструється, хто є агресор”, – зазначив президент.

При цьому він не зміг спрогнозувати, коли може бути прийнято рішення про миротворчу місію на Донбасі.

“Буду відвертим, я сьогодні не можу назвати навіть приблизні терміни рішення про миротворчу місію. Не можу впевнено прогнозувати, коли це станеться і навіть факту, що воно станеться. Але це те, що точно потрібно Україні”, – сказав Порошенко.

“Звичайно, мені б хотілося більшого і швидшого прогресу в цьому питанні. Однак наголошую, його вирішення впирається наразі в глухий московський кут”, – додав він.

Читайте також: Порошенко передав секретареві ООН ноту про непродовження договору про дружбу з Росією

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE