Politerno > Україна і світ > У Рахунковій палаті кажуть, що грошей на підвищення зарплат і пенсій немає

У Рахунковій палаті кажуть, що грошей на підвищення зарплат і пенсій немає

  • 5 Жовтня, 2018
  • 1322 Переглядів
  • 0

Виплати за державним боргом в 2019 році зменшують можливості державного бюджету для здійснення соціально-економічних витрат.

Про це заявив глава Рахункової палати Валерій Пацкан, передає прес-служба відомства.

За його словами, Рахункова палата після експертизи проекту закону про держбюджет на 2019 рік затвердила і направила до Верховної Ради відповідні висновки і пропозиції.

“Понад 40% доходів державного бюджету необхідно сплатити на погашення та обслуговування державного боргу, що зменшує можливості бюджету для здійснення соціально-економічних витрат. А значить зменшуються можливості для підвищення пенсій, зарплат і соціальних виплат, а також для будівництва доріг, нових шкіл, лікарень , дитячих садів і взагалі розвитку інфраструктури” – заявив Пацкан.

Глава Рахункової палати зазначив, що в проекті бюджету на наступний рік не розподілено між місцевими бюджетами 13 субвенцій на загальну суму 7 млрд гривень.

Зокрема, на забезпечення якісної, сучасної і доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”, модернізацію і оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів, формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, Кабінет міністрів заклав у проект бюджету мінімальну заробітну плату на рівні 4,173 тисячі гривень, але це питання продовжує обговорюватися.

Раніше у Рахунковій палаті заявляли, що у проекті державного бюджету на 2019 рік є можливість збільшити дохідну частину на 17,6 мільярда гривень, зокрема, за рахунок податку на прибуток підприємств та акцизного податку.

Як повідомлялось, у 2019 році з Державного бюджету України майже 10 млрд гривень витратять на утримання органів влади.

Також стало відомо, що Кабінету міністрів потрібно 3-4 роки, щоб добитися підвищення середньої зарплати в Україні до 15 тисяч гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE