Politerno > Україна і світ > У розвідці РФ розкритикували роботу агентури і знайшли винного у провалах в Нідерландах

У розвідці РФ розкритикували роботу агентури і знайшли винного у провалах в Нідерландах

  • 8 Жовтня, 2018
  • 1475 Переглядів
  • 0

У міноборони РФ 6 жовтня провели нараду, під час якої обговорили гучні провали російської військової розвідки в США, Великій Британії, Нідерландах та Чорногорії.

Про це пише журналіст Сергій Канєв з посиланням на власні джерела.

“Серед інших невтішних оцінок звучали “дрімуча некомпетентність”, “безмежне нехлюйство”, “дибіли” і “ще б будьонівки наділи”. Судячи з усього, скоро в Головному управлінні Генштабу РФ (раніше ГРУ) буде велика зачистка, і деяких генералів попросять на вихід”, – зазначає Канєв.

За його словами, з  посиланням на джерело, у штаб-квартирі ГРУ детально проаналізували дії всіх груп, засланих проводити диверсії і спецзаходи за кордоном.

“Підсумок виявився невтішним: самі розвідники і їх безпосередні командири не дотримувалися елементарних основ нелегальної і агентурної роботи за кордоном, спілкувалися між собою за телефонними номерами, зареєстрованим в московському регіоні, а самі розмови із зазначенням подробиць велися майже відкритим текстом”, – розповідає Канєв.

Зокрема, винним у невдачі російської розвідки у спробі взлому комп’ютерної мережі Організації по забороні хімічної зброї назвали другого секретаря посольства РФ в Нідерландах Костянтина Бахтіна.

Зазначається, що місцева контррозвідка прослуховувала його телефон і “пасла” 4 чотирьох росіян (яких обвинувачують в атаці – УП) із самого початку.

Бахтін виявився близьким другом підозрюваного в отруєнні Скрипалів у Британії Анатолія Чепіги (“Руслана Боширова” – УП).

Під час навчання у Військово-дипломатичної академії в Москві Бахтін жив в тому ж гуртожитку, що Чепіга, і вони дружили сім’ями.

Раніше влада США оголосила звинувачення семи громадянам Росії, яких вважає співробітниками ГРУ РФ, у зв’язку з хакерськими атаками на антидопінгові організації, міжнародний футбольний орган та провідну електротехнічну компанію Westinghouse Electric Corp.

4 жовтня Нідерланди заявили про висилку 4 росіян, які готували кібератаку на Організацію із заборони хімічної зброї. Це Олексій Моронець, Євген Серебряков, Олег Сотніков та Олексій Мінін.

Також МЗС Британії звинуватило ГРУ Росії в організації “невибіркових та безрозсудних” кібератак по всьому світу, спрямованих проти політичних інститутів, бізнесу, медіа і спорту.

У міністерстві закордонних справ Канади розповіли, що приєдналися до своїх союзників у виявленні та викритті серії злочинних кібероперацій російськими військовими.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE