Politerno > Україна і світ > Нідерланди звинуватили РФ у спробі викрасти дані розслідування катастрофи MH17 та вислали 4 офіцерів ГРУ

Нідерланди звинуватили РФ у спробі викрасти дані розслідування катастрофи MH17 та вислали 4 офіцерів ГРУ

  • 4 Жовтня, 2018
  • 1673 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що розвідка Росії намагалася вкрасти документи про розслідування катастрофи авіалайнера Boeing 777 рейсу МН17 компанії «Малайзійські авіалінії» в Донецькій області, 17 липня 2014 року, унаслідок якої загинули 298 людей.

Про це повідомила Associated Press.

«Ми усвідомлювали зацікавленість російських спецслужб та вжили відповідних заходів», — зазначила вона.

Бейлевелд додала, що влада Нідерландів залишається дуже уважною у цьому питанні.

Також Анк Бейлевелд заявила про висилку 4 росіян, які готували кібератаку на Організацію із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ). Організація досліджувала хімічну атаку на екс-розвідника Росії Сергія Скрипаля у Великій Британії. Британське слідство вважає, що РФ причетна до отруєння Скрипаля. Кремль відкидає ці звинувачення.

За її словами, голландська розвідка MIVD запобігла кібератаці проти ОЗХЗ ще 13 квітня, того ж дня з Нідерландів були вислані четверо офіцерів російської розвідки.

Як зазначається, лептоп одного з росіян був прив’язаний до серверів у Бразилії та Малайзії.

Міністр оборони Нідерландів заявила, що горда роботою національних спецслужб, і закликала Росію припинити таємні кібероперації.

Читайте також: Британія звинуватила ГРУ Росії в організації кібератак по всьому світу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE