Politerno > Україна і світ > Британія звинуватила ГРУ Росії в організації кібератак по всьому світу

Британія звинуватила ГРУ Росії в організації кібератак по всьому світу

  • 4 Жовтня, 2018
  • 1220 Переглядів
  • 0

МЗС Британії звинуватило ГРУ Росії в організації “невибіркових та безрозсудних” кібератак по всьому світу, спрямованих проти політичних інститутів, бізнесу, медіа і спорту.

Як передає Bloomberg, про це йдеться у відповідній заяві міністерства.

Національний центр кібербезпеки Великої Британії (NCSC) підкреслює, що ГРУ Росії, яке “діяло під назвами Fancy Bear, Pawnstorm і Tsar Team”, “майже напевно” несе відповідальність за ряд серйозних хакерських нападів на країни, включно з США, Британією та самою РФ.

Серед нападів – кібератака на Національний комітет Демократичної партії США у 2016 році.

“Дії ГРУ РФ є невибірковими та безрозсудними: вони намагаються підривати та втручатися у вибори в інших країнах, вони навіть готові зашкодити російським компаніям та громадянам РФ”, – заявив глава МЗС Британії Джеремі Хант.

“Ми разом із нашими союзниками будемо викривати та відповідати на спроби ГРУ підірвати міжнародну стабільність”, – підкреслив він.

Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон та міністр закордонних справ Маріс Пейн приєдналися до звинувачень, засудивши  “шкідливою кіберактивність” РФ.

Національний центр кібербезпеки Великої Британії повідомив, що Кремль несе відповідальність за хакерські напади на WADA (Міжнародне антидопінгове агентство) у 2017 році – це призвело до оприлюднення медичних записів спортсменів.

Крім цього, NCSC звинуватив РФ у створенні віруса-шифрувальника BadRabbit, від якого у 2017 році постраждали системи Одеського аеропорту, київського метрополітену, російського Центрального банку та 2 ЗМІ РФ.

Також йдеться про злам та викрадення контенту із багатьох поштових аккаунтів невеликої британської телестанції у 2015 році, масовану атаку на українські фінансові, енергетичні та урядові структури у 2017 році, а також зараження багатьох тисяч комп’ютерів трояном VPNFilter.

Читайте також: США і Великобританія звинуватили російських хакерів у глобальній кіберкампанії

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE