Politerno > Україна і світ > США звинуватили 7 громадян РФ в організації хакерських атак на антидопінгові організації

США звинуватили 7 громадян РФ в організації хакерських атак на антидопінгові організації

  • 4 Жовтня, 2018
  • 1201 Переглядів
  • 0

Сполучені Штати звинуватили 7 росіян в організації хакерських атак на антидопінгові організації.

Як повідомляє Громадське, про це оголосили на прес-конференції відділу національної безпеки Департаменту юстиції США.

Ідеться про 7 співробітників Головного розвідувального управління Росії (ГРУ). Зокрема, у списку чоловіки, який піймали за підозрою у спробі хакерської атаки у Нідерландах, у квітні 2018 року, повідомив заступник генерального прокурора Джон Демерс.

«Наші обвинувачення стосуються тих самих російських оперативників, яких спіймали в Нідерландах, і їхніх колег в Москві, як учасників змови з метою порушення прав людей та організацій в США, Канаді та Європі, шляхом отримання і оприлюднення особистих даних про здоров’я спортсменів та інших осіб, чия інформація міститься в дос’є антидопінгових агентств в різних країнах», — зазначив він.

Раніше 4 жовтня Нідерланди заявили про висилку 4 росіян, які готували кібератаку на Організацію із заборони хімічної зброї. Це Олексій Моронець, Євген Серебряков, Олег Сотніков та Олексій Мінін.

Також МЗС Британії звинуватило ГРУ Росії в організації “невибіркових та безрозсудних” кібератак по всьому світу, спрямованих проти політичних інститутів, бізнесу, медіа і спорту.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE