Politerno > Україна і світ > Перший великий ієрарх залишив УПЦ МП

Перший великий ієрарх залишив УПЦ МП

  • 16 Жовтня, 2018
  • 2776 Переглядів
  • 0

Ієрарх УПЦ МП митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) оголосив себе кліриком Константинопольського патріархату.

Про це повідомляє “Громадське“.

“Константинопольський патріархат скасував передачу Київської митрополії Московському патріархату. З тих пір ми можемо вважати, що територія України є територією відновленої митрополії Константинопольського патріархату. Власне, з цього моменту ми є, на сьогоднішній день, кліриками Константинопольської церкви”, – заявив ієрарх.

Він додав, що кожен з єпископів УПЦ МП має провести єпархіальні збори, а духовенство – парафіяльні збори, щоб визначитися, хто хоче перебувати в Українській православній церкві, а хто – у Московському патріархаті.

Як повідомлялось, Російська православна церква розриває євхаристійне спілкування з Вселенським патріархатом через його рішення щодо автокефалії для української православної церкви.

У найближчі дні президент Петро Порошенко зареєструє законопроект, яким пропонується передати у постійне користування Вселенському патріарху Андріївську церкву.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE