Politerno > Україна і світ > Порошенко хоче передати Вселенському патріарху Андріївську церкву

Порошенко хоче передати Вселенському патріарху Андріївську церкву

  • 16 Жовтня, 2018
  • 1654 Переглядів
  • 0

У найближчі дні президент Петро Порошенко зареєструє законопроект, яким пропонується передати у постійне користування Вселенському патріарху Андріївську церкву.

Про це повідомила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко під час погоджувальної ради парламенту у вівторок.

За її словами, президент підтримує прагнення якнайшвидшого отримання томосу і в знак солідарності із цим процесом робить символічний жест.

“Днями буде зареєстровано законопроект, яким президент Порошенко пропонує передати Андріївську церкву у постійне користування Вселенському патріарху, як символічний жест того, що святий Андрій у свій час хрестив Україну. Це буде символічний жест єднання з Матір’ю-церквою”, – сказала Луценко.

Вона додала, що Порошенко просить Верховну Раду та всі фракції підтримати цей законопроект про передачу у постійне користування Андріївської церкви Вселенському патріархові.

Наразі у храмі проходять богослужіння Української автокефальної православної церкви.

Як повідомлялось, Російська православна церква розриває євхаристійне спілкування з Вселенським патріархатом через його рішення щодо автокефалії для української православної церкви.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE