Politerno > Тернопільщина > У 2 міських та 3 сільських ОТГ на Тернопільщині відбудуться перші вибори

У 2 міських та 3 сільських ОТГ на Тернопільщині відбудуться перші вибори

  • 16 Жовтня, 2018
  • 3215 Переглядів
  • 0

У 5 об’єднаних територіальних громадах Тернопільщини 23 грудня відбудуться перші вибори. Ще в одній громаді області відбудуться додаткові вибори.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні ЦВК в п’ятницю, 12 жовтня.

Загалом комісія призначила перші місцеві вибори у 125 ОТГ (15 міських, 22 селищних, 88 сільських ОТГ).

На Тернопільщині перші місцеві вибори 23 грудня проведуть у 5 ОТГ – 2 міських та 3 сільських ОТГ: у Монастириській міській ОТГ, Копичинецькій міській ОТГ, Купчинецькій сільській ОТГ, Білецькій сільській ОТГ та Настасівській сільській ОТГ.

До складу Монастириської міської об’єднаної територіальної громади увійшли місто Монастириська, а також Гончарівська, Горішньослобідська, Дубенківська, Ковалівська, Комарівська і Криницька сільські ради Монастириського району.

До складу Копичинецької міської об’єднаної територіальної громади увійшли місто Копичинці, а також Гадинківська, Майданська, Оришківська, Сухоставська, Тудорівська та Яблунівська сільські ради Гусятинського району.

До складу Купчинецької сільської об’єднаної територіальної громади увійшли Купчинецька, Денисівська, Ішківська та Яструбівська сільські ради Козівського району.

До складу Білецької сільської об’єднаної територіальної громади увійшли Білецька, Великоглибочецька, Івачеводолішнівська, Ігровицька, Плотицька та Чистилівська сільські ради Тернопільського району.

До складу Настасівської сільської об’єднаної територіальної громади увійшли Настасівська та Мар’янівська сільські ради Тернопільського району.

Окрім цього ЦВК призначила додаткові вибори у ряді уже діючих громад. На Тернопільщині додаткові вибори 23 грудня відбудуться в одній громаді – Байковецькій.

Гаї-Шевченківська та Чернелево-Руська сільські ради (Тернопільський район) вирішили приєднатися до Байковецької сільської ОТГ. Відтак, у цих сільських радах обиратимуть депутатів, які представлятимуть дані населені пункти у Байковецькій ОТГ.

Із 3 листопада у зазначених громадах стартуватие виборчий процес.

Як повідомлялосьза результатами шести хвиль виборів в ОТГ у 2016-2018 рр. “Батьківщина” займає перше місце – 29,2% від загальної кількості депутатів обраних від партій. На другому місці – БПП “Солідарність” з нижчим на 7% ніж у “Батьківщини” показником (23.75% або 209 депутатів). Замикають трійку самовисуванці – 14,66% або 129 депутатів.

Також стало відомо, що Тернопільська міська рада надала згоду на приєднання до Тернопільської міської територіальної громади п’яти навколишніх сіл.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE