Politerno > Україна і світ > У Москві арештовано “віце-прем’єра” Криму за звинуваченням у корупції

У Москві арештовано “віце-прем’єра” Криму за звинуваченням у корупції

  • 18 Жовтня, 2018
  • 1296 Переглядів
  • 0

Басманний суд Москви арештував заступника “прем’єр-міністра” окупованого Росією Криму, екс-голову комітету з економічної, бюджетно-фінансової і податкової політики Віталія Нахлупіна, обвинуваченого в корупції.

Про це повідомляє “Интерфакс”.

“Суд постановив: обрати щодо Нахлупіна запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін до 17 грудня 2018 року”, – йдеться в рішенні суду.

Суд погодився з доводами слідства про те, що Нахлупіна необхідно ізолювати від суспільства, оскільки у кримінальній справі має бути великий обсяг роботи, збір доказів, в тому числі допити свідків, які перебували в посадовій чи іншій залежності від чиновника.

У свою чергу, адвокат обвинуваченого просив суд обрати підзахисному запобіжний захід, не пов’язаний з ув’язненням в слідчий ізолятор, – домашній арешт в Красногорському районі Підмосков’я або заставу в 8 млн рублів.

Нахлупін попросив суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту хоча б на два тижні через хворобу молодшої дитини. Він наголосив, що ховатися не має наміру і не може, оскільки оголошений в розшук України за звинуваченням у державній зраді.

Як пояснив у суді слідчий, кримський віце-прем’єр “звинувачується в систематичному отриманні хабарів, будучи особою, яка займає державну посаду суб’єкта Російської Федерації”. При цьому суму грошових коштів, яку, за версією слідства, незаконно отримав Нахлупін, він не назвав.

Україна має намір вимагати екстрадиції “віце-прем’єра Криму “Нахлупіна. Зокрема, Нахлупіна звинувачують в участі в прийнятті так званої Конституції Республіки Крим та створенні нелегітимного державного утворення “Республіка Крим”, закликах до участі в “референдумі”, який проводився окупаційною адміністрацією в березні 2014 року. Крім того, пізніше він був обраний в “Державну Раду Республіки Крим” як член регіонального відділення партії “Єдина Росія”.

Як повідомлялось, президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія здатна завдати ядерний удар тільки у відповідь і вважає, що в такому випадку, росіяни стануть мучениками та потраплять до раю.

Також стало відомо, що перший заступник директора ФСБ Росії генерал армії Сергій Смирнов заявив, що кіберпростір має бути під контролем компетентних служб для боротьби з тероризмом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE