Politerno > Україна і світ > Статки найбагатших українців зростають у 12 разів швидше за ВВП країни

Статки найбагатших українців зростають у 12 разів швидше за ВВП країни

  • 26 Жовтня, 2018
  • 1430 Переглядів
  • 0

Опубліковано щорічний рейтинг 100 найбагатших українців.

Його склало видання Новое время.

Сто найбагатших українців сконцентрували у своїх руках 37,5 млрд доларів – це половина всього держборгу країни, відзначає НВ. Вони збільшили швидкість, з якою приростають їхні сумарні статки, – з торішніх 33% до нинішніх 43%.

Видання зазначає, що ці статки зростають у 12 разів швидше за ВВП України.

Рінат Ахметов – беззмінний №1 рейтингу. Завдяки зростаючому попиту на метали його статки зросли відразу на 76%, на 5,3 млрд доларів.

На другому місці – Віктор Пінчук. Оцінка його статків хоча і не повернулася до показників докризового 2013 року, але виросла на 87%.

Топ-3 замикає Вадим Новинський, якому належить Смарт-Холдинг, що володіє 25% Метінвесту Ахметова.

Читайте тпеож: Журналісти назвали імена головних біткойн-мільйонерів України серед політиків

На четвертому місці – Геннадій Боголюбов. Оцінка його стану виросла завдяки гарним показникам неформального феросплавного холдингу Привату.

Боголюбов з Коломойським, який посів п’яте місце, контролюють основні активи в цьому секторі економіки країни.

Коломойський, Боголюбов і Олексій Мартинов в кінці 2016 роки втратили свій найбільш публічний актив – націоналізований Приватбанк. Але завдяки своєму великому феросплавному бізнесу зуміли відновити свої позиції.

На шостому місці – Петро Порошенко. У цьому році його капітал зріс на 10% і склав 1,1 млрд доларів.

На сьомому місці Костянтин Жеваго, акціонер холдингу Ferrexpo. Його стан – пряма похідна ціни на залізну руду. НВ повідомляє, що за рік воно скоротилося на чверть, але бізнесмен не покинув клуб доларових мільярдерів.

Читайте також: Ге(мо)рої тернопільської медицини або скільки насправді заробляють “бідні” лікарі-хабарники

Восьме місце посів Юрій Косюк. Жителі Євросоюзу звикають до української курятини, а мажоритарний акціонер її виробника, компанії МХП, зміцнює свій фінансовий стан.

Дев’яте місце посів один із найменш публічних бізнесменів України, “людина-тінь” e тріо з Коломойським і Боголюбовим – Олексій Мартинов. Метали і нафтопродукти зростають в ціні на світовому ринку і забезпечують зростання його добробуту.

Топ-10 замикають Галина і Олександр Гереги. Практично будь-яка людина, що живе в Україні, хоч раз в житті побувала у статусі їхнього клієнта, зазначає НВ. Мережа будівельних гіпермаркетів Епіцентр-К і Нова лінія – найбільша у країні, її магазини дібралися вже до райцентрів. Успіх мережі і аграрного бізнесу подружжя дозволив їм задуматися про придбання футбольного клубу Карпати.

Нагадаємо, майже 42,2 мільйона людей у світі є мільйонерами, за останній рік їх стало більше на 2,3 мільйона.

в Україні в 2017 році стало більше мільйонерів – доходи в розмірі понад 1 млн гривень задекларували 4,063 тисяч платників, наймолодшому – 7 років.

Читайте також: За підсумками трьох кварталів загальний фонд держбюджету недоотримав 94 мільярди

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE