Politerno > Україна і світ > РосЗМІ повідомляють, що ФСБ затримала ймовірного інформатора у справі Петрова і Боширова

РосЗМІ повідомляють, що ФСБ затримала ймовірного інформатора у справі Петрова і Боширова

  • 30 Жовтня, 2018
  • 1155 Переглядів
  • 0

ФСБ знайшла підозрюваного у продажу інформації про виїзди за кордон Олександра Петрова і Руслана Боширова, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері.

Про це заявило поінформоване джерело російському виданню “Росбалт“.

За словами співрозмовника агентства, затриманий працює в прикордонній службі ФСБ в Північно-Західному регіоні.

Його виявили в результаті масових перевірок приватних детективів і тих, хто продає виписки із закритих баз даних, в тому числі про перетин кордону.

Підозрюваного у розголошені затримали на робочому місці.

Крім прикордонника, ФСБ затримала ще й співробітника одного з підрозділів Федеральної податкової служби.

Джерело видання заявило, що всі порушені кримінальні справи ніяк не пов’язані з “солсберійськими туристами”.

“У них мова йде про витік інформації по іншим персонам”, – розповів він.

Повідомляється, що в боротьбі з витоками ФСБ провела більше 60 обшуків і порушила багато кримінальних справ за статтями про незаконне отримання і розголошення засекречених відомостей.

Як повідомлялось, британські прокурори вважають причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян — Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Згодом сало відомо, що організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила оцінку Британії про те, що під час атаки в Еймсбері було застосовано нервовий агент “Новічок” такого ж типу, що і під час атаки проти Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері.

Як заявив британський міністр внутрішніх справ Саджид Джавід, Велика Британія затримає двох чоловіків, яких звинувачують у використанні нервового агента «Новачок» в містечку Солсбері, якщо ті коли-небудь виїдуть з Росії.

12 вересня Путін заявив, що підозрювані у справі отруєння в британському Солсбері знаходяться в РФ, але це просто цивільні особи без кримінального минулого.

Також стало відомо, що Олександр Петров і Руслан Баширов, яких Велика Британія звинуватила в отруєнні Сергыя Скрипаля та його дочки в Солсбері, дали інтерв’ю російському пропагандистському ресурсу Russia Today.

Зокрема вони заявили, що вирішили дати інтерв’ю ЗМІ після заяви президента РФ Володимир Путіна. Підозрювані в отруєнні Скрипалів кажуть, що в Солсбері дивилися собор.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE