Politerno > Україна і світ > Підозрювані в отруєнні Скрипалів кажуть, що в Солсбері дивилися собор, а інтерв’ю дали через Путіна

Підозрювані в отруєнні Скрипалів кажуть, що в Солсбері дивилися собор, а інтерв’ю дали через Путіна

  • 13 Вересня, 2018
  • 1382 Переглядів
  • 0

Росіяни Олександр Петров і Руслан Баширов, яких Велика Британія звинуватила в отруєнні Сергыя Скрипаля та його дочки в Солсбері, дали інтерв’ю російському пропагандистському ресурсу Russia Today.

Головний редактор RT Маргарита Симоньян написала в Twitter, що Петров і Боширов самі подзвонили їй з пропозицією дати інтерв’ю, повідолмяє “Європейська правда”.

Двоє чоловіків на відео заявили, що Олександр Петров і Руслан Боширов – це їхні справжні імена і вони дійсно їздили в Солсбері 2-3 березня.

“Друзі нам давно вже радили відвідати це прекрасне місто”, – сказав Петров.

За словами Боширова, Солсбері є туристичним містом зі знаменитим собором. “Він знаменитий не тільки у всій Європі, він знаменитий своїм 123-метровим шпилем і своїм годинником, найпершим годинником, який був винайдений і до сих пір йде”, – сказав він.

“З самого початку ми планували приїхати в Лондон і відірватися, грубо кажучи. Це була не бізнес-поїздка. Ми розпланували так, що ми і в Лондоні побуваємо, і з’їздимо в Солсбері”, – пояснив Боширов.

Петров і Бошіров підтвердили, що на кадрах камер відеоспостереження, показаних британськими слідчими, саме вони, але заперечують будь-яку причетність до отруєння Скрипалів.

Вони також заявили, що у них не було з собою парфумів Nina Ricci, у флаконі яких був захований “Новичок”.

“Нормальним чоловікам з собою возити жіночі парфуми – це не по-дурному? Коли проходиш митницю, перевіряють всі речі. Якби у нас щось було, у них би виникли питання, навіщо у чоловіка в багажі лежать жіночі парфуми”, – сказав Боширов.

Також Руслан Боширов і Олександр Петров заявили, що вирішили дати інтерв’ю ЗМІ після заяви президента РФ Володимир Путіна.

Про це вони сказав в інтерв’ю пропагандистського російському ресурсу Russia Today.

12 вересня Путін заявив, що підозрювані у справі отруєння в британському Солсбері знаходяться в РФ, але це просто цивільні особи без кримінального минулого.

Після цього, за словами Боширова і Петрова, вони вирішили дати інтерв’ю головному редактору RT Маргариті Симоньян, яке відбулося ввечері в той же день.

За їх словами, без заяви Путіна вони, швидше за все, просто записали б своє відеозвернення і виклали б його в Інтернет.

“Раніше ми ніколи не стикалися із засобами масової інформації, і було б простіше вилити душу в Інтернет. Ми не бачили ефір (з Путіним, – ред.),я почув по радіо і запропонував зателефонувати вам”, – сказав Петров.

“Це був поштовх”, – додав Боширов.

Як повідомлялось, британські прокурори вважають причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян — Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Згодом сало відомо, що організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила оцінку Британії про те, що під час атаки в Еймсбері було застосовано нервовий агент “Новічок” такого ж типу, що і під час атаки проти Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері.

Як заявив британський міністр внутрішніх справ Саджид Джавід, Велика Британія затримає двох чоловіків, яких звинувачують у використанні нервового агента «Новачок» в містечку Солсбері, якщо ті коли-небудь виїдуть з Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE