Politerno > Україна і світ > Колишні члени “Самопомочі” створили у Київраді свою групу

Колишні члени “Самопомочі” створили у Київраді свою групу

  • 13 Вересня, 2018
  • 1468 Переглядів
  • 0

Колишні члени фракції “Об’єднання “Самопоміч” у Київській міській раді створили депутатську групу “Київська команда”.

Про це повідомив голова групи Сергій Гусовський на засіданні Київради 13 вересня, повідомляє прес-служба групи.

“Позафракційні депутати Київради VIII скликання…вирішили добровільно об’єднатись у депутатську групу “Київська команда” для спільної роботи у Київраді”, – заявив він.

До складу “Київської команди” увійшли 17 депутатів: Леонід Антонєнко, Ольга Балицька, Сергій Башлаков, Людмила Березницька, Костянтин Богатов, Максим Борозенець, Вадим Васильчук, Юрій Вахель, Сергій Гусовський, Юлія Лобан, Олег Макаров, Андрій Осадчук, Олексій Руденко, Ганна Сандалова, Андрій Таранов, Сергій Харчук та Наталія Шульга.

Як пояснив “Українській правді” речник нової групи Володимир Анфімов, усі члени “Київської команди” – позапартійні.

“На момент створення депутатської групи, усі вони були вже позапартійними. Там же з самого початку частина депутатів були у партії, частина не були. Але коли сталася ця історія з виключенням, то вони всі написали заяви і вийшли з партії”, – сказав Анфімов.

На прохання прокоментувати, чому у нову групу не увійшов Роман Марченко, через якого і виник скандал, речник відповів:

“Було прийнято рішення членами депутатської групи, що там не буде Романа Марченка, допоки триватимуть усі судові справи, які зараз буде ініціювати пан Роман, щоб уникнути будь-яких інсинуацій”.

Інші 5 осіб, які були раніше у фракції “Самопомочі”, а наразі не ввійшли у групу, будуть працювати у Київраді як позафракційні.

Як повідомлялося, увечері 6 вересня стало відомо, що виконавчий комітет “Об’єднання “Самопоміч” виключив з партії чотирьох депутатів Київради. Ще чотирьох членів фракції, але не партійців, попросили залишити лави їхньої команди.

До цього рішення було б менше уваги, якби партія не вигнала найпопулярнішого члена “Самопомочі” в столиці та голову київської фракції Сергія Гусовського.

Причиною такого жорсткого рішення стали звинувачення в бік Гусовського та компанії в покриванні члена фракції “Самопоміч” Романа Марченка, сім’ї якого Київрада за останні два роки виділила 1,4 га землі.

10 вересня фракція “Самопомочі” у Київраді саморозпустилась.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE