Politerno > Україна і світ > “Самопоміч” у Київській міській раді саморозпустилась

“Самопоміч” у Київській міській раді саморозпустилась

  • 11 Вересня, 2018
  • 1424 Переглядів
  • 0

Фракція “Самопомочі” у Київраді саморозпустилась, таке рішення прийняли 10 вересня.

Про це “Українській правді” повідомила депутат, яка входила фракції “Самопомочі” Ольга Балицька.

“Фракція саморозпустилася. За це проголосували більшість членів“, – сказала вона.

Офіційно про саморозпуск оголосять на засіданні Київради, запланованому на 14:00 11 вересня.

“10 вересня в нас була зустріч. Зібралися нашою київською фракцією. 19 з 22 членів фракції. Ми не усі члени партії “Самопоміч”, але усі члени фракції. Трьох не було з об’єктивних причин. Ми довго все обговорювали, шукали рішення. 18 проголосували за саморозпуск, 1 утримався”, – сказала Балицька.

Вона також додала, що щонайменше 2 депутатів, які “розчарувалися в політиці” хотіли скласти мандат.

Водночас Балицька повідомила, що після оголошення про розпуск фракції на засіданні міськради, усі депутати продовжать свою роботу.

“Ми обрані при прямому голосуванні – голосували не за політичну силу, а за кожного з нас. Тому ми залишимося депутатами Київради. Не думаю, що в нашому житті (після розпуску – ред.) щось сильно зміниться. Хіба що буде більше якоїсь політичної мішури, на який ми б не хотіли витрачати час”, – сказала вона.

Рішення про саморозпуск депутат пояснила тим, що “наші великі партії не відповідають тим принципам, з якими ми йшли на вибори”.

“Мене це (рішення про виключення депутатів – ред.) просто збентежило. Не по змісту, а по формі. По тому, як це відбулося. Я про виключення дізналася на дні народження доньки з постів у Facebook. Ніхто нас не збирав, ніхто не попереджав, не пояснив причин, не запитав нашої думки”, – обурилася Балицька.

Коментуючи заяву керівництва партії “Самопоміч” про початок процедури відкликання Романа Марченка, Балицька сказала, що заяву про складання мандату той написав ще понад рік тому.

Марченко втратити мандат не боїтьсяЙого заява про складення мандату лежить в Київраді, здається, уже роки півтора. Він це написав добровільно, ще коли були перші закиди “Самопомочі” щодо нього. Це щось було пов’язане з мормонами. Тоді Київрада приймала рішення, яке Марченко вважав незаконним. І до слова, днями це рішення було скасоване Верховним судом”, – підсумувала Балицька.

Як повідомив екс-керівник фракції Сергій Гусовський на прес-конференції, депутати після саморозпуску створять свою групу.

“Питання, які раніше піднімала фракція “Об’єднання “Самопоміч” в Київраді, тепер підніматиме нова депутатська група. Київською командою колишньої “Самопомочі” ми створимо депутатську групу”, – сказав він.

Гусовський додав, що ця депутатська група матиме ті ж повноваження, які мають фракції в Київраді.

Як повідомлялося, увечері 6 вересня стало відомо, що виконавчий комітет “Об’єднання “Самопоміч” виключив з партії чотирьох депутатів Київради. Ще чотирьох членів фракції, але не партійців, попросили залишити лави їхньої команди.

Крім того, виконавчий комітет партії почав процедуру відкликання за народною ініціативою депутата Романа Марченка.

До цього рішення було б менше уваги, якби партія не вигнала найпопулярнішого члена “Самопомочі” в столиці та голову київської фракції Сергія Гусовського.

Причиною такого жорсткого рішення стали звинувачення в бік Гусовського та компанії в покриванні члена фракції “Самопоміч” Романа Марченка, сім’ї якого Київрада за останні два роки виділила 1,4 га землі.

6 вересня виконком партії пообіцяв розпочати процедуру позбавлення його мандату та навіть передати зібрані ними матеріали до НАБУ та НАЗК.

Сам юрист-депутат пояснив, що користується цими земельними ділянками з 80-х років, а їхня приватизація триває вже 12 років.

Гусовський своє виключення з партії пов’язує з наближенням президентських виборів та небажанням виконувати геть усі вказівки “згори”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE