Politerno > Україна і світ > НБУ погодив обмін валют в банкоматах і терміналах

НБУ погодив обмін валют в банкоматах і терміналах

  • 2 Січня, 2019
  • 1275 Переглядів
  • 0

В Україні з 1 січня 2019 року набули чинності нові правила валютно-обмінних операцій, а саме щодо проведення обміну валют через платіжні пристрої.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

“Зміни … вступили в силу з 1 липня 2018 року. Для введення нових вимог, що стосуються застосування реєстратора розрахункових операцій при проведенні обміну валют через платіжні пристрої та оформлення відповідних розрахункових документів РРО, квитанцій і чеків банкомату, фінансовим установам надано шестимісячний перехідний період … Проводити валютно-обмінні операції за новими правилами вони почнуть з 1 січня 2019 року”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, регулятор надає можливість банкам і фінансовим установам проводити валютно-обмінні операції через платіжні пристрої.

Після доопрацювання цими установами програмного забезпечення платіжного пристрою фізичні особи зможуть не тільки продавати, а й купувати готівку іноземної валюти з використанням цих пристроїв.

Зазначимо, що станом на 2 січня жоден з банків не анонсував послугу купівлі валют в банкоматах і терміналах.

Як повідомлялось, наприкінці червня Верховна Рада прийняла закон про валюту у другому читанні.

У грудні Національний банк України оприлюднив останній із семи проектів нормативно-правових актів, які з 7 лютого 2019 року стануть основою для нової ліберальної системи валютного регулювання, передбаченої Законом України “Про валюту і валютні операції”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE