Politerno > Україна і світ > Україна не видасть РФ ексберкутівців зі справи Майдану – адвокат

Україна не видасть РФ ексберкутівців зі справи Майдану – адвокат

  • 24 Грудня, 2019
  • 924 Переглядів
  • 0

Україна виключила зі списків на обмін колишніх бійців спецпідрозділу “Беркут”, незважаючи на нібито досягнуті 23 грудня домовленості.

Про це повідомив російський адвокат Валентин Рибін в Facebook.

“Сьогодні, 24 грудня, Україна викреслила зі списків співробітників “Беркуту”: Янишевського, Зінченка, Аброськіна, а також ще кілька людей.

Така позиція України є явно деструктивною, оскільки договір був: обмін всіх встановлених на всіх встановлених. По суті, мова зараз йде про зрив обміну “.

За словами Рибіна, ексберкутівці вже “багато років” перебувають у списках на обмін, але не можуть вийти на волю, тому що “Україна щоразу пересмикує карти”.

Він додав, що це може привести до того, що на обмін не поїдуть і громадяни України, які перебувають на окупованій території Донбасу.

Раніше ЗМІ повідомляли, що українська сторона планує в межах обміну полонених передати бойовикам ОРДЛО колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року.

У свою чергу, громадська організація “Родина Героїв Небесної сотні” закликала президента Володимира Зеленського не видавати Росії п’ятьох колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілах людей на Інститутській 20 лютого 2014 року, в рамках обміну.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та президент Росії Володимир Путін погодили обмін утримуваними особами до кінця року, але не досягли домовленості про новий контракт на транзит та постачання газу. 

19 грудня обвинуваченому у розстрілах на Євромайдані колишньому співробітнику спецпідрозділу “Беркут” Олександру Маринченку змінили запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE