Politerno > Україна і світ > При Порошенкові не може бути поваги до інституту президентства – Гнап

При Порошенкові не може бути поваги до інституту президентства – Гнап

  • 2 Січня, 2019
  • 1469 Переглядів
  • 0

В нормальній країні президент не переслідує і не видворяє з країни тих, хто йому особисто не подобається, наплювавши при цьому на закони і процедури.

Такі оцінки висловив сьогодні на своїй сторінці у Facebook відомий журналіст-розслідувач Дмитро Гнап, котрий, як відомо, збирається йти у політику.

“Неповагою до інституту президентства” – назвали прихильники влади новорічне привітання Зеленського на 1+1. Можна подумати, що у нас сьогодні є справжній інститут президентства. Бо, в нормальній країні президент поважає закони і робить все для підтримки верховенства права. А не рятує від правосуддя баронів-розбійників. Після того, як вони дадуть йому клятву особистої вірності.

В нормальній країні президент – всього лиш найнятий громадою менеджер. А не власник численних латифундій, мануфактур та крамниць, кількість яких тільки зростає за часи його правління.

В нормальній країні президент не роздає ближньому колу державні посади. Не тягне сина в парламент, дружину в державний Фонд, кума в міністри, кума дружини в генпрокурори. І далі за списком…

Відтак, у нас не має сьогодні президента в сучасному демократичному розумінні цього слова. А є вчорашній шоколадний барон, який після народного повстання, замість того, щоб стати президентом, став черговим королем.

І який замість того, щоб феодальну країну перетворювати на сучасну республіку, захопився абсолютизмом і самозбагаченням. Так само, як і його попередники – інші безславні українські королі новітнього періоду нашої історії.

Тому чи варто дивуватися, що в такій феодальній країні популярним персонажем стає паяц? Який нещадно і боляче може познущатися над королем. На радість, не лише натовпу, а й іншому ненажерливому барону.

А значить, наша Велика Революція не завершена. Наша боротьба проти цієї феодальної системи королів-баронів-блазнів не завершена.

За влучним висловом Каті Гандзюк, ми – “обичні пиздливі граждані” ще маємо вибороти свою справжню Республіку. Сучасну демкоратію, в якій пануватиме закон, справедливість і свобода. І в якій всі без винятку поважатимуть інститут президентства. А насамперед – сам президент.

Читайте також: Журналіст Дмитро Гнап йде в політику: реакція соцмереж

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE