Politerno > Україна і світ > Верховний суд скасував догану прокурору САП у справі Мартиненка

Верховний суд скасував догану прокурору САП у справі Мартиненка

  • 23 Січня, 2019
  • 1292 Переглядів
  • 0

Велика Палата Верховного суду скасувала рішення касаційної інстанції від 21 червня 2018 року та рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 29 березня 2018 року і визнала незаконною догану, оголошену прокуророві Спеціальної антикорупційної прокуратури Андрію Перову.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Ця догана стала підставою для відводу Перова від здійснення обвинувачення у справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка – про що раніше розповідали журналісти «Схем».

Адвокат екс-депутата Мартиненка Петро Бойко подав скаргу на прокурора САП до прокурорської комісії. Адвокат поскаржився на Перова, звинувативши того у неповазі до суду. За словами Бойка, наприкінці 2017 року прокурор грюкнув дверима під час засідання Солом’янського суду.

До розгляду висновку щодо дисциплінарного проступку у своїй справі Андрій Перов заявив клопотання про відвід заступнику голови Кваліфікаційно-дисциплінаторної комісії прокурорів Віктору Шемчуку. На думку Перова, під час підготовки висновку щодо нього Шемчук мав конфлікт інтересів. Однак комісія відмовила йому у відводі.

Після рішення комісії щодо догани, прокурор звернувся з позовом до Касаційного адміністративного суду Верховного суду. У ньому він просив скасувати це рішення комісії.

Як повідомлялось, у Шевченківському суді Києва вперше показали документи, що свідчать про прямий стосунок колишнього народного депутата Миколи Мартиненка до офшорної компанії Bradcrest Investments, що за даними офіційного слідства у декількох країнах (Чехія, Швейцарія, Україна) отримувала відкати на українських підрядах “Енергоатому” на загальну суму 6,5 млн євро (еквівалент 70 млн гривень на момент транзакцій).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE