Politerno > Україна і світ > Трамп оголосив про припинення шатдауну

Трамп оголосив про припинення шатдауну

  • 25 Січня, 2019
  • 1461 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп запропонував відновити роботу уряду до 15 лютого, так і не змусивши демократів виділити $ 5,7 мільярдів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Відповідну заяву він зробив перед журналістами, передає NYT.

“Найближчим часом я підпишу законопроект про відновлення роботи нашого уряду на три тижні до 15 лютого”, – сказав Трамп.

Рішення Трампа дозволяє Конгресу швидко передати рахунки на витрати, які президент підпише, щоб відновити роботу федеральних агентств до 15 лютого і виплатити зарплати 800 тисячам федеральних працівників, які були вимушені піти у відпустки або працювали безкоштовно протягом 35 днів.

Трамп пообіцяв компенсувати зарплатні за останні п’ять тижнів.

“Я доб’юся того, що всі співробітники (державних структур – ред) отримають свою зарплату за відпрацьований час якомога швидше”, – наголосив він.

Як зазначає NYT, ця заява стала несподіваною поступкою демократам, адже Трамп зробив стіну своєю обов’язковою умовою для відновлення роботи уряду.

“Однак Трамп пом’якшився через наслідки шатдауну на Північному сході, з ефектами, які виходять далеко за рамки зарплат, зокрема через сповільнений повітряний через нестачу диспетчерів, які масово брали лікарняні відпустки.

Як повідомлялось, палата представників Конгресу США для завершення “шатдауну” прийняла два законопроекти про фінансування уряду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE