Politerno > Україна і світ > Цукерберг оголосив про бажання об’єднати WhatsApp, Instagram і Facebook Messenger

Цукерберг оголосив про бажання об’єднати WhatsApp, Instagram і Facebook Messenger

  • 25 Січня, 2019
  • 1338 Переглядів
  • 0

Засновник соцмережі Фейсбук Марк Цукерберг заявив про намір інтегрувати інтернет-сервіси WhatsApp, Instagram і Facebook Messenger

Про це передає американська газета The New York Times з посиланням на обізнані джерела.

Передбачається, що після набрання чинності змін користувач Facebook зможе відправляти захищене повідомлення людині, наприклад, яка має аккаунт лише в WhatsApp. На даний момент це неможливо, оскільки сервіси працюють як окремі додатки.

Творці Instagram Кевін Сістром і Майк Крігер вирішили покинути компанію в вересні 2018 року. Джерела ЗМІ повідомляли, що вони розійшлися в думках з керівництвом Facebook щодо ступеня автономності Instagram і стратегії розвитку цієї соцмережі.

Для подібних змін потрібно повної трансформації механізмів функціонування платформ. Всі три сервіси продовжать працювати як незалежні додатки, проте інфраструктура, що забезпечує їх дію, буде уніфікована, відзначають джерела.

Цукерберг також вимагає вбудовування в усі сервіси технології наскрізного шифрування. Процес інтеграції платформ, за словами джерел, знаходиться на початковій стадії, і Facebook планує завершити його до кінця поточного року або на початку 2020 року.

Об’єднуючи інфраструктуру сервісів, Facebook розраховує утримати мільярди користувачів в своїй екосистемі. У компанії вважають, що більш часте використання платформ Facebook для відправки текстових повідомлень може змусити людей відмовитися від інших месенджерів, включаючи сервіси Apple або Google.

Facebook заявила, що хоче “надати користувачам найкращий досвід в плані спілкування в месенджерах”. 

“Люди хочуть, щоб месенджери були швидкими, простими, надійними і конфіденційними, – наголошується в повідомленні компанії. – Ми працюємо над тим, щоб вбудувати в більше число наших месенджерів технологію наскрізного шифрування і вивчаємо способи полегшити користувачам доступ до друзів і членів сім’ї між платформами”.

Інтеграція сервісів є різкою зміною підходу Цукерберга до WhatsApp і Instagram, яким він обіцяв значну автономність в момент їх покупки. Facebook придбала WhatsApp за $ 19 млрд в 2014 році, Instagram – за $ 715 млн в 2012 році.

Як відомо,  Facebook та Instagram прибрали “сині галочки” верифікації у сторінок президента Венесуели Ніколаса МадуроПри цьому, акаунти Хуана Гуаідо, який проголосив себе новим венесуельським президентом і був одразу визнаний Білим домом, як і раніше вважаються “справжніми” обома сервісами.

Читайте також: Компанія Facebook зупинила російську операцію, націлену на Україну

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE