Politerno > Україна і світ > Мінкульт зобов’язав УПЦ МП змінити назву згідно закону

Мінкульт зобов’язав УПЦ МП змінити назву згідно закону

  • 26 Січня, 2019
  • 1168 Переглядів
  • 0

Міністерство культури оприлюднило перелік релігійних організацій (об’єднань), які підпадають під дію частин 7 і 8 статті 12 закону “Про свободу совісті та релігійні організації”, яким необхідно внести зміни до свого статуту (положення) щодо назв організацій.

Повний список опубліковано в суботу на сайті урядової газети “Урядовий кур’єр“.

Зазначається, що список релігійних організацій (релігійних громад, управлінь і центрів, монастирів, релігійних братств, місіонерських товариств (місій), духовних навчальних закладів) складено за результатами релігієзнавчої експертизи.

Під дію цих статей закон підпадають організації, що є частиною таких релігійних об’єднань: Українська Православна Церква (в єдності з Російською Православною Церквою (УПЦ), Руська (Російська) Істинно-Православна Церква (РІПЦ), Руська (Російська) Старообрядницька Церква (Безпопівська згода), інша назва — Древлеправославна Поморська Церква (ДПЦ), Руська (Російська) Древлеправославна Церква (РДЦ Новозибківська згода), Руська (Російська) Православна Старообрядницька Церква (РПСЦ).

Згідно з повідомленням, зазначені релігійні організації повинні протягом трьох місяців внести у свій статут (положення) зміни, передбачені ч. 7 ст. 12 закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” та подати їх на реєстрацію в установленому порядку.

“Повний текст релігієзнавчої експертизи з цього питання у зв’язку із великим обсягом інформації буде розміщено на офіційному Інтернет-сайті Міністерства культури України”, – йдеться також у повідомленні.

Нагадаємо, 20 грудня Верховна Рада проголосувала за проект закону №5309 згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

17 сычня у Верховній Раді було прийнято за основу і в цілому законопроект №4128-Д щодо зміни підлеглості релігійними громадами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE