Politerno > Україна і світ > Після телемарафону – циркачі: Мінкульт продовжує бронювання від призову

Після телемарафону – циркачі: Мінкульт продовжує бронювання від призову

  • 8 Квітня, 2024
  • 229 Переглядів
  • 0

Мінкульт підтвердив Криворізькому, Харківському, Дніпровському, Одеському, Львівському циркам статус критично важливих для економіки й забезпечення життєдіяльності населення підприємств. Їхні працівники отримують відстрочки від мобілізації. 

Про це йдеться у відповідних наказах на сайті Міністерства культури України.

Під наказ Мінкульту підпадають також Пересувний та Національний цирки України та “Державна циркова компанія України”.

Крім циркових установ, відповідний статус отримали ансамбль “Гуцулія”, Національна опера України, Львівська національна опера, Національний хор імені Г.Г. Верьовки та Національний симфонічний оркестр України.

У документах зазначається, що усі ці підприємства відповідають критеріям організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Також Міністерство культури підтвердило статус критично важливих для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період телеканалам, які беруть участь у телемарафоні “Єдині новини”. Їхні працівники отримують відстрочки від мобілізації. 

Як відомо, у Верховній Раді продовжують розробляти нову модель бронювання працівників, попри те що комітет з питань нацбезпеки під час розгляду законопроєкту №10449 про мобілізацію відхилив усі правки на цю тему.

Нагадаємо, Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити у новій редакції законопроєкт № 10439 про реформу Бюро економічної безпеки (БЕБ). Втім, без зауважень бізнесу та узгодження іноземних партнерів. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE