Politerno > Україна і світ > У держстаті стверджують, що середня зарплата в Україні в грудні перевищила 10,5 тис. гривень

У держстаті стверджують, що середня зарплата в Україні в грудні перевищила 10,5 тис. гривень

  • 28 Січня, 2019
  • 1505 Переглядів
  • 0

Середня заробітна плата в Україні в грудні 2018 року сягнула 10 573 гривень, що в 2,8 рази більше показника мінімальної зарплати.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

“Як свідчать дані Державної служби статистики України, зростання реальної зарплати за грудень по відношенню до листопада склав 14,5%. Зростання за рік – 9,7%”, – говориться в повідомленні.

В галузевому розрізі зарплати в промисловості склали в середньому 11 563 грн.

Істотно вище середніх були зарплати в секторі інформаційних технологій (15 518 грн), науково-технічної діяльності (15 490 грн), страхової діяльності (більше 18 тисяч гривень).

У той же час, в регіональному розрізі найбільший показник середньої зарплати зафіксований у Києві – 16,5 тисяч гривень.

“Досягнутий показник середньої зарплати цілком відповідає розрахункам і прогнозам Кабінету Міністрів. Глава Уряду підкреслював, що показник в 10 тис. грн – це орієнтир, який буде досягнутий за підсумками року”, – відзначили в прес-службі.

Як повідомлялось, віце-прем’єр-міністр Павло Розенко не виконав обіцянку про те, що мінімальна заробітна плата в 2018 році складе 4,1 тисячі гривень.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, Кабінету міністрів потрібно 3-4 роки, щоб добитися підвищення середньої зарплати в Україні до 15 тисяч гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE