Politerno > Україна і світ > Мінімальна зарплата цього року не зросла до 4,1 тисячі гривень, як обіцяв Розенко (Відео)

Мінімальна зарплата цього року не зросла до 4,1 тисячі гривень, як обіцяв Розенко (Відео)

  • 7 Грудня, 2018
  • 1389 Переглядів
  • 0

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко не виконав обіцянку про те, що мінімальна заробітна плата в 2018 році складе 4,1 тисячі гривень.

Про це повідомляє “Слово і діло“.

«Я переконаний, що буде. Я переконаний, що це буде саме в 2018 році. Є ініціатива президента, є звернення до уряду про те, що за результатами першого кварталу уряд має повернутися й розглянути можливість збільшення мінімальної заробітної плати. Повторюю, мета одна – показати суспільству, що все-таки життя в країні змінюється, якість і рівень життя зростає. Підвищення мінімальної заробітної плати – це правильний крок, і я повністю підтримую ініціативу президента й переконаний, що ми цю ідею реалізуємо в 2018 році», – запевнив віце-прем’єр на початку року.

 

Незважаючи на цю заяву, станом на жовтень мінімальна зарплата в Україні становить 3 тисячі 723 гривні. Її підвищення до 4 тисяч 170 гривень закладене в державному бюджеті на 2019 рік. З огляду на це, Розенко свою обіцянку не виконав.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявляв, що Кабінету міністрів потрібно 3-4 роки, щоб добитися підвищення середньої зарплати в Україні до 15 тисяч гривень.

У жовтні на Луганщині шахтарі 10 діб страйкували під землею вимагаючи виплатити зарплати.

Як заявила у травні лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко, зарплата 5 членам правління Нафтогазу запланована в сумі 1 млрд. гривень.

Читайте також: Це питання до покидьків Гройсмана, Розенка і Реви. Зарплату підвищили, кажете?, – Богуцька

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE