Politerno > Україна і світ > На Луганщині шахтарі 10 добу страйкують під землею – вимагають виплатити зарплати

На Луганщині шахтарі 10 добу страйкують під землею – вимагають виплатити зарплати

  • 28 Жовтня, 2018
  • 1289 Переглядів
  • 0

Гірники шахти імені Капустіна державного підприємства “Лисичанськвугілля”, що на Луганщині, продовжують страйкувати під землею.

Про це повідомляє “Громадське”.

16 шахтарів 10 добу продовжують страйкувати на глибині 600 метрів під землею.

Серед вимог: погасити 4-місячну заборгованість з виплат зарплат.

Також шахтарі вимагають відставки гендиректора “Лисичанськвугілля” Валентина Кисельова, дії якого, за їхніми словами, “довели підприємство до межі банкрутства”.

Шахтарі підозрюють його і в незаконному збуті продукції об’єднання.

“Продовження підземного страйку може мати незворотні наслідки для його учасників. Двох з них вже госпіталізували”, – йдеться у повідомленні.

За словами керівника незалежного профсоюзу ВО “Лисичанськвугілля” Едуарда Всеволодського, адміністрація об’єднання, тисне на активістів страйку, погрожуючи їм звільненнями, а самого Всеволодського не допускають до підприємств, де розташовані первинні організації очолюваної ним профспілки.

Як відомо, 9 жовтня на поверхню відмовилися піднятися 33 працівники шахти імені Капустіна – на знак протесту проти заборгованості і некомпетентності керівництва. Підприємство заборгувало їм близько 170 млн гривень.

Заборгованість по заробітній платі перед працівниками державних вугільних підприємств досягла 470 млн гривень. Станом на 8 жовтня уряд вже виділив 136 млн для погашення боргів перед працівниками держшахт.

Читайте також: “Айсберг все ближче”. Навіщо Київ позичив гроші під рекордні відсотки, не чекаючи траншу МВФ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE